Вече сме изчерпали около 96% от средствата, които получихме от

...
Вече сме изчерпали около 96% от средствата, които получихме от
Коментари Харесай

Джон Кърби: Изчерпахме 96% от средствата, които Конгресът отпусна за Украйна

Вече сме изчерпали към 96% от средствата, които получихме от Конгреса за подкрепяне на Украйна, в това число над 90% от средствата за военна поддръжка - съобщи представителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби, заяви „ TVP World ”.

Някои категории, като да вземем за пример директната финансова поддръжка за украинския бюджет, са изцяло изчерпани, а от бюджета за военна помощ остават по-малко от 10%, в това число към 1,1 милиарда $ за попълване на американския боеприпас.

" Това, което мога да ви кажа, е, че почти от общите средства, които са предоставени на Украйна от началото на войната, които надвишават 60 милиарда $, и това не е единствено помощта за сигурност. Това е икономическа и финансова помощ, филантропична помощ. Изчерпахме към 96 % от това, което остана, а над 90 % от средствата за допълнение на помощта за сигурност към този момент са изразходвани ", добави Кърби.

Съединени американски щати имат вяра, че Украйна може да си върне територията, сподели представителят на Съвета за национална сигурност, само че призна, че напредъкът е муден.

" Фронтът от региона на Донбас надолу към и оттатък него остава деен фронт и по него се водят боеве. И украинците ще бъдат първите, които ще ви кажат, че не реализират и не са постигнали толкоз огромен прогрес в тази контраатака, колкото им се желае. И по тази причина сме толкоз съсредоточени върху това да подсигуряваме, че ще продължим да им предоставяме помощ за сигурност, с цел да могат да се възползват оптимално от времето, което им остава, преди метеорологичните условия в действителност да се влошат и да затруднят постигането на какъвто и да било прогрес. И вашият въпрос: има вяра ли президентът, че те могат да го създадат? Абсолютно. Вярваме, че те могат да си върнат територията. Мисля, че те бяха подценявани от началото на този спор ", съобщи Кърби.

Миналата седмица представителят на Пентагона военачалник Пат Райдър също съобщи, че военните към момента имат право да трансферират на Украйна оръжия на стойност над 5 милиарда $.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР