Вече ще са произведени първите прототипи на защитни облекла и

...
Вече ще са произведени първите прототипи на защитни облекла и
Коментари Харесай

Готови са първите прототипи на защитни облекла и маски, които ще произвеждаме

Вече ще са създадени първите прототипи на защитни дрехи и маски у нас, които би трябвало да послужат на медицинските експерти в битката им против разпространяването на ковид. Това стана ясно от думите на ръководителя на Националния действен щаб генерал-майор професор доктор Венцислав Мутафчийски.

Заради дефицитът на защитни средства държавното управление организира среща с представители на българската текстилна промишленост, след която стана ясно, че лечебните заведения няма да останат без консумативи. Прототипите ще бъдат показани и разисквани на среща при министъра на стопанската система Емил Караниколов от 14.00 часа през днешния ден и в случай че бъдат утвърдени, ще стартира тяхното произвеждане.

Междувременно Българска компания е уведомила, че има 40 000 маски на склад, които Министерство на здравеопазването ще изкупи незабавно.

„ Личните лекари няма да бъдат оставени на „ произвола на ориста “ , увери проф. Мутафчийски.

От своя страна министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев напомни, че още през днешния ден отпътува за българо-турската граница, където ще посрещне защитните дрехи, контрактувани от премиера Бойко Борисов при срещата му с Ердоган.

Здравният министър разяснява и появилата се в общественото пространство информация, че в Белодробната болница в София има изострен дефицит на защитни средства и увери, че през днешния ден ще организира диалог с шефа ѝ. „ Имаме инструментариума да преразпределим избрани количества “, добави той.

Националният действен щаб е взел решение експерти от всички академични клиники в страната, където има работещи вирусологични лаборатории, да преминат образования, с цел да стартират да вършат проби за съществуване на болестта.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР