Вече седмица полицията в чикагското предградие Арлингтън Хайтс издирва две

...
Вече седмица полицията в чикагското предградие Арлингтън Хайтс издирва две
Коментари Харесай

Възелът се заплита! Приятелят на едно от мистериозно изчезналите момичета в Чикаго отрече много тиражирана версия!

Вече седмица полицията в чикагското предградие Арлингтън Хайтс търси две български тийнейджърки - Натали, на 16 година, и Велина, на 18 години. Едната не се прибира от учебно заведение предишния вторник, а другата не отива на учебно заведение в сряда. Момичетата са ученички в Rolling Meadows High School и съгласно околните им са неразделни, оповестява BG VOICE.

Първоначално се смяташе, че двете са безследно изчезнали, само че от полицията споделиха, че към този момент проверяват случая като бягство. А източници на изданието разкриват, че девойките е допустимо да са забъркани с една от най-опасните улични банди или даже да са били похитени. Но съгласно околните на Велина версията за бягство е неуместна.
„ В доста положителни връзки сме с щерка ми ", споделя Делчо Шентов, бащата на Велина. Той не счита, че е имало знаци, че момичето възнамерява да бяга, в противен случай - фамилията й е купило билет за България, където тя трябвало да има абитуриентски бал със остарелия си випуск. " На 22 май има билет за България. На 24-и нейният випуск има бал, купили сме обувки, чанти ", споделя бащата.

Същото удостовери и приятелят на Велина, Тихомир, който живее в Англия. „ Аз ще се прибирам в България за бала й да й бъда джентълмен. Купила си е всичко, резервира си час за коафьор и маникюр - споделя Тихомир. - Питате ли ме какво ми е да чуя, че е избягала. " Тихомир изрично отхвърля версията, в която Велина съзнателно е избягала, без да има връзка със фамилията си от дни. Родителите на 16-годишната Натали също споделят, че нямало явни знаци, че щерка им има намерение да бяга, макар че клюки настояват, че е имало и предходни опити от нейна страна. Майката на Натали, Наталия Пенчева, споделя, че е разговаряла с Велина във вторник вечерта. „ Аз я молих, в случай че знае нещо за Натали, да ми каже, само че тя съобщи, че нищо не знае. " Според Тихомир Велина също му е споделила в последния им телефонен диалог, че Натали е изчезнала без диря.
Според източници на уеб страницата, както и съгласно бащата на Велина полицията работи по версията, че девойките са избягали с членове на уличната тайфа Latin Kings, която е най-старата и огромна латиноамериканска формация по света. По информация на управляващите постоянно членове на бандата таргетирали млади и красиви девойки, лесни за манипулиране, като ги „ обработвали " да бягат от домовете си. По-късно огромна част от привлечените девойки са подтиквани да проституират.
Разследващите от полицейското ръководство в Арлингтън Хайтс не потвърдиха информацията за членове на бандата Latin Kings, само че споделиха, че казусът се проверява като бягство/изчезване. „ Нямаме причина да имаме вяра, че девойките са били отвлечени или нападнати ", сподели сержант Букзински. Почти несъмнено е обаче, че девойките са дружно. „ Не считам, че полицията прави всичко, с цел да ги откри - споделя приятелят на Велина, Тихомир. - Аз пребивавам в Англия и тук работят доста по-бързо, девойките ги няма към този момент 6-и ден. "
От дома на Натали липсват нейни облекла и зелената й карта. Тя е малолетна и не може да напусне страната, а в случай че бъде открита, ще бъде арестувана в най-близкото полицейско ръководство, до момента в който не дойдат родителите й. В случая на Велина обаче управляващите няма по какъв начин да я задържат, в случай че не се е случило закононарушение, тъй като е пълнолетна. Същото се отнася и за всеки пълновръстен жител с девойките. „ Освен в случай че няма осъществено закононарушение, ние нямаме право да задържаме никого ", споделя сержант Букзински.
Бащата на Велина, Делчо Шентов, сподели, че за последно щерка му е била забелязана на бензиностанция, където разговаряла с 33-годишен латиноамериканец, остарял познайник на полицията. „ Чувал съм за сходна тайфа, която се върти тук и подмамва по-млади девойки, споделя Шентов. - Още като се нанасяхме в квартала, знаех, само че от години е умерено към нас. "
Сержант Букзински от полицейското ръководство в Арлингтън Хайтс споделя, че вършат всичко, с цел да открият тийнейджърките. Родителите на двете български девойки молят, в случай че някой има информация за тях, да се свърже неотложно с полицейския сектор в Арлингтън Хайтс на 847-368-5300.
Кои са Latin Kings?
Най-старата и най-голяма латиноамериканска тайфа по света Latin Kings, или „ Латинокрале ", са измежду най-известните проведени незаконни групи в Съединени американски щати. Членовете им наброяват десетки хиляди в цялата страна. Според отчет на ФБР за престъпната интензивност на бандата от 2012 година те таргетират млади девойки, които са податливи на операция и са подготвени да избягат от домовете си. В доста от случаите привлечените са подтиквани да проституират. Същият отчет разказва и по какъв начин членовете на бандата вербуват девойките - това най-често са имигранти или деца от обществени домове и бежански лагери. Молове и гимназии пък са най-честите места, където се търсят жертвите.

Сред закононарушенията на бандата са убийства, рекети, разпространяване на опиати и оръжия, детска проституция и трафик на хора. Latin Kings имат изключително огромен клон в Чикаго, където са основани през 1940 година. Известно е, че имат извънредно добре развита мрежа за връзка сред членовете, които са в пандиза, и такива на независимост. В момента водачът на тази формация, която оперира в цялата страна, е Джино Колон, прочут като Лорд Джино, който излежава доживотна присъда за разпространяване на опиати. Въпреки че бандата се назовава латиноамериканска, в редиците им има и италианци.

latin-kings_611_01

Гаджето на Велина: „ Няма късмет да е избягала "
tihomir-velina-bal_611

Приятелят на изчезналата 18-годишна Велина Шентова, Тихомир, сподели извънредно, че версията за бягство е неуместна. Той е разговарял с полицията в Арлингтън Хайтс, с цел да им изясни, че съгласно него „ Велина няма причина да бяга ". По думите на младежа на Велина нищо не й е липсвало. Тя се прибирала всяко лято в България и чакала с неспокойствие да пристигна време за абитуриентския й бал. „ Тя има билет във вторник да се прибере в България. Взела си е рокля, обувки, всичко. Записала си е част за маникюр и прическа ", твърди Тихомир. Той е разговарял за последно с Велина в деня, в който е изчезнала в 7 часа сутринта. „ Каза ми, че полицията търси Натали и че са я разпитвали служителите на реда ", прибавя Тихомир, който също като бащата на Велина Делчо Шентов твърди, че момичето не се чувствало добре в четвъртък сутринта. „ Каза, че й е неприятно, само че ще върви на учебно заведение. Опитах се няколко пъти да се свържа с нея по-късно, само че телефонът й даваше непрекъснато заето за близо час или два. "

Тихомир споделя, че двете девойки са положителни приятелки, че не са имали проблеми с никого. „ Разговаряме по 5 часа дневно, тя ми споделя всичко ", разкри Тихомир. Двамата са дружно от три години. Той не отхвърля, че девойките са познавали латиноамериканци. „ Много българи също ми споделиха, че са говорили с някакви мексиканци, само че отново ви споделям - няма по какъв начин да я избягала! " Тихомир не отхвърля разновидността, в който Велина може да съпровожда по-малката Натали, само че споделя, че даже да е по този начин, това би било за най-вече ден или два. Според Тихомир неналичието на девойките за повече от 6 дни е мощно обезпокоителна и полицията не прави всичко по силите си да ги откри. „ Полицията не ми вдъхва доверие. От 6 дни да не могат да я намерят ", споделя Тихомир, съгласно който нещо неправилно се е случило с приятелката му. „ Аз пребивавам в Лондон, тъкмо в центъра, каквото и да стане, полицията незабавно те разпитва и няма по какъв начин да не разбере, в случай че е станало нещо. Не знам по какъв начин е в Америка, само че съгласно мен няма по какъв начин да не се намерят за толкоз дни ", споделя Тихомир.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР