Вече седмица полицията продължава да издирва 43-годишният Стоян Георгиев Зайков

...
Вече седмица полицията продължава да издирва 43-годишният Стоян Георгиев Зайков
Коментари Харесай

Полицията продължава да издирва заподозрян за убийства в Костенец

Вече седмица полицията продължава да търси 43-годишният Стоян Георгиев Зайков от Костенец, обвинен в убийството на 38-годишна жена на 10 май в града. Тече невиждана по мярка интервенция, сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов, представен от пресцентъра на министерството.

Няколко дни по-късно на метри от къщата на търсения Зайков беше открит убит мъж, като към момента не се знае дали това ликвидиране има връзка с търсения.

" Локализирали сме няколко периметъра, там се правят щателни инспекции на всяка една къщичка и сграда. На този стадий нямаме нови сигнали ", разгласи той и посочи, че още не са подготвени експертизите, които изрично да потвърдят, че причинителят на двете закононарушения е еднакъв. По думите му постоянно съществува вид търсеният да е напуснал периметъра.

 Полицията продължава да търси обвинен за убийства в Костенец
© Министерство на вътрешните работи

Главният секретар още веднъж прикани да не се подават подправени сигнали, тъй като това разпилява ресурса, концентриран в интервенцията. Даде образец със сигнал, подаден нощес, че търсеният е видян в Сандански. Изчистен е сигналът, отритнат е, макар, че подателят се и кълнял, че е разговарял с търсения мъж. Главен комисар Иванов акцентира, че са взети всички защитни ограничения, с цел да бъдат обезпечени животът и здравето на хората, по тази причина е обезпечена защита на тези, за които се счита, че са застрашени. Той опроверга слуховете за съществуване на лист със застрашени от търсения поданици.

Главният комисар на Министерство на вътрешните работи прикани предвид на сигурността всички да се преценяват с разпорежданията на полицейските чиновници.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР