Вече се провеждат разпити със задържания за убийството в Цалапица

...
Вече се провеждат разпити със задържания за убийството в Цалапица
Коментари Харесай

Сутрешните новини от Пловдив, Пазарджик и Смолян на 21.03.2024 г.

Вече се организират разпити със арестувания за убийството в Цалапица Рангел Бизюрев. Той бе докаран от Дания късно нощес със аероплан и кацна на софийското летище. На граничния пункт е открита самоличността му и е осъществена информация в автоматизираните осведомителни системи на Министерство на вътрешните работи. От полицията разпространиха от идването му на българска земя. Той е притеглен задочно като обвинен от Окръжната прокуратура за убийството на 24-годишния Димитрър Малинов в Цалапица. Припомням, че след покачване на обвиняването Бизюрев бе разгласен посредством Дирекция „ Международно оперативно съдействие “ – Министерство на вътрешните работи за търсене в Шенгенската осведомителна система и на 29 ноември бе открит и арестуван на територията на Кралство Дания. Предаването му на България е осъществено след решение на две правосъдни инстанции – на Градски и на Върховен съд, като решението на Върховния съд е дефинитивно. Предстои прокуратурата да внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

Пловдивчанинът Атанас Узунов, един от най-успешните рефери и единственият български арбитър, управлявал мачове от най-високо равнище, изрази поддръжката си за избора на Георги Иванов-Гонзо за президент на Българския футболен съюз (БФС). Според Узунов, назначението на Иванов ще донесе позитивна смяна в българския футбол. Цялото изявление с Атанас Узунов, който сега е ръководител на Общинския съвет в Пловдив, ще чуете на следващия ден в програмата на Дарик след 10 ч.

Прехвърлят Граничен контролно-пропусквателен пункт “Рудозем - Ксанти ” на Агенция “Митници ”, а пътят до граничния пункт минава към Агенцията “Пътна инфраструктура ”. Това излиза наяве от решение на Министерския съвет, с което се даде безплатно правото на ръководство върху парцели - обществена държавна благосъстоятелност на АПИ и Агенция „ Митници “. Трите поземлени парцела се намират в местността „ Еледже “ край с. Чепинци, община Рудозем. Те са с обща повърхност 76 651 кв. м и са с друго предопределение ведно с издигнатите в тях здания, част от Граничен контролно-пропускателен пункт „ Рудозем - Ксанти “ и подходен път към него. Поради отпаднала потребност те се лишават от Областната администрация в Смолян.

Близо 700 сдружения от Смолян и региона подадоха годишните си заявления за облагане с корпоративни налози от старта на акцията от 1 март досега. До 1 юли те би трябвало да заявяват корпоративен налог, налог върху разноските, налог върху приходите на бюджетните предприятия, както и налог върху активността от опериране на кораби. Декларациите се подават напълно онлайн през Портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите, налични с дипломиран електронен автограф (КЕП). Срокът за заплащане на тези налози е до 1 юли. В Портала за е-услуги на Национална агенция за приходите е налична и електронната авансово попълнена данъчна декларация за облагане на приходите на физически лица.

Два значими плана ще бъдат подложени на публично разискване в Пазарджик. Те са минали сполучливо през стадия на административно сходство. Дискусиите ще се проведат през днешния ден в Пленарната зала на локалната администрация. Първата идея е за възстановяване на виталната среда в общините Пазарджик, Лесичово и Брацигово. В регионалния град е планувано възобновяване на велосипедната и пешеходна мрежи, създаване на зелена инфраструктура, създаване на комбинирано оборудване за спорт и развлечение на мястото на изоставения градски стадион.

Книгата „ Аригато, Токио. Градът, който живее в ХХII век “ от доцент доктор Атанас Владиков ще бъде показана през днешния ден в Пловдив. Събитието е от 18.00 часа в зала „ Съединение “ на Регионалния исторически музей. Творбата е на книжния пазар от началото на месеца от Издателска къща „ Хермес “ и показва един по-различен взор за страната на изгряващото слънце. Ето какво споделя създателят: „ Написах актуалната книга, тъй като културата на Япония ме е вълнувала, а методът на действие на нейните обществено-икономически механизми може да е пример за България “. Атанас Владиков е доцент по „ Европейска стопанска система ” във Факултета по стопански и обществени науки на ПУ „ Паисий Хилендарски ”. Той е член на Съюза на икономистите в България (СИБ) и има дейна публицистична и експертна активност.

Информации на Тина Соколова, Адриан Кулев, Искра Койчева и Петър Тодоров
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР