Вече се появяват парагрипни вируси, характерни за пролетта, а някои

...
Вече се появяват парагрипни вируси, характерни за пролетта, а някои
Коментари Харесай

Как да се справим с вирусите през пролетта?

Вече се появяват парагрипни вируси, присъщи за пролетта, а някои даже за лятото. Всички тези вирусни инфекции обаче не вършат затрудненията на грипа, нямат всеобщо разпространяване и по тази причина не се наблюдават по този начин строго от здравните управляващи, както грипът. Това сподели в предаването „ Тази сутрин” по bTV проф. доктор Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център за заразни и паразитни заболявания.

Имаме аденовируси, които водят до суха неприятна кашлица и хрема. Тези инфекции протичат една седмица. При 25% може да продължи две седмици, само че те не заплашват с затруднения здравето на индивида, увери той.

Според него една трета от случаите на болки в гърлото при възрастните хора се дължи на коронавируси през пролетния сезон. „ Имаме доказателства за циркулация на такива вируси. Мерките, които могат да се вземат, са топли чайове и лимон”, сподели проф. доктор Кантарджиев, като добави, че е хубаво да се направи консултация с доктор.

По думите му към този момент излизаме от грипната зараза. След грипа се появиха доста случаи на синузит. Хроничният синузит се лекува с антибиотици, предписани от доктор, акцентира той.

„ Около 90% от безплодието при българските двойки се дължи на недобре лекувани полово излъчени инфекции”, сподели още в диалога проф. доктор Кантарджиев. „ До към 80% от преждевременните раждания на бебета се дължат на инфекции по време на бременността. Ако не се вземат ограничения за ограничение, добра диагностика на тези полово излъчени болести и инфекциите, които заплашват бременността, демографската рецесия ще продължава да се задълбочава”, предвижда той.

Важно е още от края на този месец да стартират ограниченията против комарите, съобщи още той.

По думите му ограниченията са най-ефективни, когато дърветата към момента не са се разлистили. Когато тръгнат на рояци, нормално страната дава милиони, само че като пръскат, комарите са под листата, над листата са пчелите, уточни доктор Кантарджиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР