Вече работим по промени на законите, за които настояват земеделските

...
Вече работим по промени на законите, за които настояват земеделските
Коментари Харесай

Кирил Вътев: Вече работим по законовите промени, които искат протестиращите

Вече работим по промени на законите, за които упорстват земеделските производители. Това съобщи министърът на земеделието Кирил Вътев по време на Комисията по земеделието и храните, която се организира изключително в постройката на ведомството във връзка митингите на зърнопроизводителите, съобщи кореспондент на " Фокус " .

Министърът съобщи, че всички закони ще бъдат подложени на публично разискване за реализиране на промени в бранша.

Вътев сподели, че се работи по промени в Закона за браншовите организации. С него се цели споразумяване на статута на Аграрната камара. Изменения ще има в Закона за собствеността и използването на земеделските земи - текстовете към този момент са показани на депутатите.

Външен специалист ще работи по Закона за кооперативите. Неговата експертиза щяла да обезпечи нужните промени, без да се написа изцяло нов законопроект. От Министерство на земеделието и храните ще предложат и чисто нов закон за разпоредбите по агрохранителните верига.

" Най-важният от тях е Закона за правила на доставка по агрохранителната верига. Той е чисто нов за страната ни ", завяи Вътев. По думите му след първото публично разискване законопроектът е бил модифициран и ще бъде оповестен още веднъж в първия ден на идната седмица.

Земеделците няма да се постанова да подават и данъчни заявления, с цел да потвърдят, че са били на загуби, или не.

" При зърнопроизводителите няма да се потвърждава с данъчни заявления ( бел. от ред. – дали са били на облага или загуба). Съвсем банален механизъм е за показване и обявление на загубите, тъй че те преди данъчна декларация ще могат с доклад за приходите и разноските, т.е. информация ", съобщи министърът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР