Вече повече от 36 часа транс жената Габриела Банкова, увита

...
Вече повече от 36 часа транс жената Габриела Банкова, увита
Коментари Харесай

Транс жената Габриела скъса акта си за раждане в съда. Баба й: Тя загърби сигурния си живот, смела е

Вече повече от 36 часа транс дамата Габриела Банкова, увита в родопски одеяла, е седнала на стълбите на столичната Съдебна палата. Болна е от пневмония, приема антибиотици, само че все пак разгласи гладна стачка против правосъдната система, която отхвърля да смени персоналната й карта. По документи Габриела се води мъж, каквато е била допреди 4-5 години. Отказва да каже какво е името й по персонална карта. Сега се споделя Габриела Банкова, само че не и за държавните институции.

32-годишната транс жена, която по специалност е софтуерен проектант, води дело за промяна на името в персоналната карта и надлежно всички документи от две години. В Софийския областен съд го губи.

Според магистратите може да нанесе провали на сътрудници си, в случай че подписа цивилен брак, както и на детето си, в случай че има такова.

Всъщност имам дете на четири години и провали му нанася тази обстановка, уверена е Габриела.

В понеделник е било първото съвещание в Софийския градски съд като втора инстанция. Именно на това съвещание, прочувствено, е скъсала акта си за раждане. За решението й да разгласи гладната стачка знаело фамилията й още от предната вечер. Габриела има поддръжката на майка си, баба си, дядо си, другите си родственици, а и на някогашната си брачна половинка.

По делото показала две експертизи. Медицинска, че е претърпяла интервенция за промяна на пола в чужбина и психическа, че въпреки и да е била родена като мъж, в действителност като дух и чувства, е жена.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР