Вече повече от 100 години потреблението и съответно-търсенето на петрол

...
Вече повече от 100 години потреблението и съответно-търсенето на петрол
Коментари Харесай

Прогноза: До края на петролната ера остават 5 години

Вече повече от 100 години потреблението и съответно-търсенето на нефт нараства непрестанно. Но това ще завърши към 2022-2023 година. Тази прогноза разгласиха аналитиците на Bank of America Merrill Lynch.Те се основават на настъплението на електрическите автомобили,които са на път да заемат съвсем напълно мястото на тези с мотори с вътрешно горене. А от общото ползване на нефт, 57% се пада точно на колите, камионите и другите транспортни средства, употребяващи такива мотори.

Според прогнозата, ще има същински взрив на транспортни средства на електричество в идващите години- през 2022-2023 година в Европа, през 2024 година в китай и Съединени американски щати. В момента съгласно статистиката 12% от всички коли към този момент работят на ток, само че през 2030 година този дял ще нарастне до 34%, а през 2050 година те ще са 90%.

При това останалите 10% ще заемат хибридите и по този начин коли с мотори с вътрешно горене на процедура няма да има. За това ще спомогне и понижаването на цената на акумулаторните акумулатори, както и увеличението на успеваемостта им.

Вече има и страни, които са възнамерявали възбрана на колите с ДВГ от 2030 година-Франция, от 2030 година-Великобритания.

Така петролът ще повтори ориста на дървото и въглищата в международната стопанска система. Както е известно, от 1850 до 1895 година техният дял понижава от 90% на 33%.затова съгласно последните прогнози на МВФ петролът ще се продава по 15 $ за барел през 2040 година, което ще бъде същински удар за държавите-износителки, които разчитат главно на приходите от тази енергийна суровина.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР