Вече освен ООД, ЕООД и АД ще има и нова

...
Вече освен ООД, ЕООД и АД ще има и нова
Коментари Харесай

Вече освен ООД, ЕООД и АД ще има и нова категоризация за фирмите – ДПК


Вече с изключение на ООД, ЕООД и АД ще има и нова категоризация за компаниите – ДПК. Народно събрание одобри изменение в Търговския закон. Ето какво значи ДПК. На второ четене в Народно събрание беше признато предлагането да бъде основана нова категоризация на бизнеса – ДПК (Дружество с Променлив Капитал).
Дружество с Променлив Капитал
(ДПК) е подкрепяно и от BESCO (Българската предприемаческа асоциация) през последните 5 години.

По техни думи формата на ООД към този момент е остаряла и е основана за занаятчийници от XIX век, споделя БНР.
По думи на Добромир Иванов
от BESCO, сега един чиновник, с цел да бъде част от една компания и да остане дълго време да работи в нея, той има потребност от други неща, които са значими. Като да вземем за пример е основаването на “option pool “. Това е опцията всеки чиновник от компанията да получи една парченце от нея, когато тя стане сполучлива.
Предложението е ДПК да могат да бъдат
само микро и дребни предприятия по смисъла на Закона за дребните и междинни предприятия. В случай че след края на финансовата година ДПК престане да дава отговор на съответните условия за микро и дребни предприятия, то следва наложително да бъде преобразувано в финансово сдружение.
Изискване за минимален капитал
при основаване на дружеството няма. След основаване на дружеството капиталът се открива на годишна база с решение на годишното Общо заседание на ДПК при привършване на финансовата година и обзор на неговото изменение във връзка с миналата финансова година.
Намерението е да регламентира
учредяването на ново сдружение, което е ориентирано към създаване на новаторски артикул или услуга и което след триумф да бъде трансформирано в обществена компания посредством предложение на контролираните пазари или продадено на различен вложител.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР