Вече официално може да заявим - в сезона на дините

...
Вече официално може да заявим - в сезона на дините
Коментари Харесай

Защо мястото на динята е извън хладилника

Вече публично може да заявим - в сезона на дините сме. Лятото си я хапваме в обилие, най-често независимо, само че комбинацията с краве сиренце също ни подхожда. Най-вкусна ни е обаче, когато е свежа.
 Дехидратацията, дините, пъпешите, тараторът и други способи да си набавим вода през лятото
Какво да ядем и пием, когато сме обезводнени

Не единствено водата прави работа

Оказва се, че за това не е нужно да я охлаждаме в хладилника. Освен това ниските температури въздействат отрицателно на усета и текстурата на динята.

Може и да останем сюрпризирани, само че в действителност идеалната температура за предпазване на любеница е сред 10 и 15 градуса по Целзий. А в множеството хладилници е много по-студено.
 Снимка 582699

Ако обаче сме купили плода към този момент изстуден, най-добре е откакто се приберем вкъщи, да го сложим точно в хладилника. В случай че пък не е бил авансово охлаждан, той ще се усеща напълно добре и на стайна температура - устоя до цели 10 дни.

Основната причина да ни поучават да не държим динята при ниска температура е, че тя може да загуби яркия си червен цвят и да придобие противен усет. Също по този начин, мощното охлаждане поврежда кората и прави текстурата на плода от вътрешната страна кашкава.
 Снимка 582700

И с изключение на на вкусовите качества, съхранението на динята в ледник, въздейства и на питателните. Добре е да я държим на стайна температура, с цел да набавим на организма си допустимо най-вече от антиоксидантите, на които е богата тя, когато я ядем.
 Диня с чили или по какъв начин да си създадем вкусна нетрадиционна салата
Най-неочакваната салата с любеница

Става за минути и идеална за жегите

Така че, ако не сме си купили авансово нарязана или към този момент охладена любеница, напълно умерено може да я съхраняваме цяла на хладно място в кухнята, написа lifehacker.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР