Вече официално – най-дългата книга в света е тук и

...
Вече официално – най-дългата книга в света е тук и
Коментари Харесай

Книга от 21 000 страници вече официално е най-дългата в света

Вече публично – най-дългата книга в света е тук и се предлага в голям том от 21 450 страници и тежи 17 кг. А тематиката й се оказва една от най-популярните манга серии в света.

Както оповестява Artnet, книгата е компилация от всеки цифрово публикуван брой от 25-годишната епична пиратска поредност на Ейчиро Ода, в този момент (не)удобно подвързана в безобразно огромно еднотомно издание с помощта на напъните на концептуалния художник Илан Мануах.

До огромна степен е невероятно да прочетете книгата от началото до края, както нормално, само че явно това е и задачата. По-скоро, изяснява самият Мануах, „ ONEPIECE “ е предопределен да се преглежда като „ скулптурен материал “ и експонат за отдадените почитатели на сериала.

На уеб страницата на Мануах написа: „ ONEPIECE “ може да се преглежда единствено като материализация на личната, наситена с медии цифрова екосистема на цифровите комикси. „ ONEPIECE “ съществува единствено като обект на чиста нечиста сделка. “

Само гръбнакът на книгата е дълъг 80 сантиметра и включва пълноцветни илюстрирани подиуми от мангата и нейния основен воин, Мънки Ди Луфи.

Художественият план, който идва единствено месеци откакто Гинес афишира „ One Piece “ за най-тиражираният действителен комикс, е подсилен от основаната в Брюксел организация с нестопанска цел Echo Chamber на Мануаш и френското издателство JBE Books.

Миналия уикенд арт планът даже е обществено показан във фондация Fiminco в Роменвил, Париж, Франция, като част от панаира на голям брой дни на изкуството.

Петдесет подписани копия на книгата-скулптура са предоставени на обществеността – на цена от 1900 евро – всички от които бяха закупени в границите на дни след стартирането й на 7 септември.

Част от плана Shapreader

Преди плана „ ONEPIECE “, Мануах е прочут с произведение на изкуството, наречено Shapreader, предопределено за читатели на комикси със зрителни увреждания и „ построено върху възходящ репертоар от тактилни идеограми (тактиграми), които обезпечават хаптичния еквивалент за всяка семантична характерност на един комикс роман. “

Очевидната цел на Мануаш с „ ONEPIECE “ е да подчертае по какъв начин комиксите могат да бъдат както творби на литературата, по този начин и творби на други изкуства, всяко със лична присъща стойност.

Говорител на JBE споделя пред The ​​Guardian, че ONEPIECE е „ нечетима статуя, която приема формата на книга – най-голямата до момента по брой страници и широчина на гръбчето – която материализира екосистемата на онлайн разпространяването на комикси. “

Издателят също по този начин назовава комиксите „ двойни обекти “ – със характерна „ потребителна стойност “ за потребителите и „ разменна стойност “ за колекционерите.

„ ONEPIECE “ на Илан Мануах предлага да се измести разбирането на цифровите комикси от качествено проучване на формалните им благоприятни условия към количествена преоценка на „ комиксите като огромно количество данни “, споделя представителят на JBE.

Член на екипа по интернационалните права на издателя, Кейта Мурано, осведоми The Guardian, че „ ONEPIECE “ на Мануаш „ не е формален. Ние не даваме позволение на JBE Books. Нашият лицензиант във Франция, който издава „ One Piece “, е издателят Glénat. “

JBE Books обаче твърди, че планът механически не нарушава никакви авторски права, защото „ ONEPIECE “ не може да бъде прочетен от никой от колекционерите, които са го закупили. И апропо, Ода към този момент е най-богатият основател на манга за всички времена като чистата му стойност се прави оценка на към 200 милиона $.

Трябва също по този начин да се означи, че въпреки „ ONEPIECE “ да включва 98 тома на „ One Piece “, самата манга към момента не е приключена – затова творбата също механически е ненапълно.

Ода обаче декларира, че мангата е в „ последните си стадии “, макар че не е ясно дали това значи още 2 тома или още 20 тома. Създателят й е, в случай че не друго, плодороден.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР