Вече няма да е нужно и да се издава нова

...
Вече няма да е нужно и да се издава нова
Коментари Харесай

За шофьорите: Ето какви нови промени приеха НС

Вече няма да е нужно и да се издава нова шофьорска брошура, когато човек е трансформирал адреса си в една област. Това взеха решение депутатите на първо четене. Вносител на измененията е Министерски съвет.

При подаване на заявление за издаване на паспорт, в случай че лицето няма персонален документ, с който да удостовери самоличността си, ще може да го прави с копие на акта за раждане, предава Агенция Фокус.

В претекстовете се показва, че нуждата от изменение и допълнение на Закона за българските персонални документи (ЗБЛД) произтича от нуждата за улеснение на жителите при даване на услуги, свързани с издаване на удостоверение за ръководство на моторно транспортно средство.

Към сегашния миг в ЗБЛД (чл. 9, алинея 2) е планувано, че при смяна на непрекъснатия адрес от едно обитаемо място в друго обитаемо място в период до 30 дни от издаването на нов документ лицето е длъжно да подаде заявление за издаване на ново удостоверение за ръководство на моторно транспортно средство (СУМПС).

На базата на осъществен разбор е открито, че е допустимо да отпадне наложителното подаване на заявление за издаване на ново СУМПС при смяна на непрекъснат или сегашен адрес на обещано лице, защото данните във връзка с адреса могат да се удостоверят по електронен път в действително време. С цел понижаване събирането на персонални данни по отношение на предоставяните административни услуги, без да има действителна потребност от това, е планувана и съответна наредба в закона.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР