Вече не се интересувам от този въпрос (ротацията - бел.ред.).

...
Вече не се интересувам от този въпрос (ротацията - бел.ред.).
Коментари Харесай

Тагарев: Постът не ме вълнува, има сериозни задачи за довършване

Вече не се интересувам от този въпрос (ротацията - бел.ред.). Ще забележим какво ще стане. Има извънредно съществени задания за дотъкмяване. Това сподели пред медиите Тодор Тагарев, преди чуване в отрасловата парламентарна комисия, в отговор на въпрос дали чака да остане министър на защитата и след ротацията на кабинета.

Той подчертава върху провеждания стратегически обзор, срещите на министрите на Европейски Съюз и на НАТО, както и няколко интернационалните пътувания.

" Ние организираме стратегически обзор, имаме това посещаване в Съединени американски щати, срещи на министрите в Европейския съюз, срещи на министрите на НАТО и няколко други интернационалните пътувания. Ротацията ще забележим какво ще стане. Нека други дадат оценката ", съобщи Тагарев.

Военният министър даде изясненост и за това какви диалози са провеждани сред българската и американската страна.

" Това, което дискутирахме, за многонационалната бойна група, която е основана на нашата територия - в каква степен сме подготвени да осигурим съдружниците, които към този момент се намират на нашата територия и да осигурим разгръщането на спомагателни сили тогава, когато се наложи ", изясни Тагарев и добави:

" Това за тях е значимо, за тях съставлява интерес, тъй като има и техни войски тук, за нас съставлява интерес, защото Съединени американски щати като един много авторитетен съдружник, може да ни помогне да получим обезпечено финансиране по съюзни фондове за създаване на такива структури ".

Тодор Тагарев сподели още, че са разисквани опциите за ускорено създаване на районния хъб за поддръжка и ремонт на машините “Страйкър ". По думите му и държавното управление ни, и General Dynamics са подготвени да започват плана.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР