Вече не можем да издържаме, това заявиха тази сутрин недоволни

...
Вече не можем да издържаме, това заявиха тази сутрин недоволни
Коментари Харесай

Търговци от Брезовско шосе на протест: Не можем да издържаме повече

„ Вече не можем да устояваме ”, това обявиха тази заран недоволни търговци, които имат обекти на Брезовско шосе. Те се събраха на митинг, с цел да изкажат възмущението си от снадки период на ремонта на пътя и неговия застой сега. Всичко това се отразява на бизнеса им, като някои от тях означават спад на оборота си с 60%.
Прочетете още
„ Аз  съкратих към този момент моите чиновници, тъй като няма никакъв достъп до нашите обекти. Заложници сме на недоразумение сред общината и строителната компания. На строителния обект няма служащи към този момент три-четири месеца и сме на последни издихания ”, това съобщи Радослав Ангелов, притежател на автосервиз в региона пред Нова телевизиая.

Припомняме, че ремонтът стартира още през 2021 година, като секторът беше затворен до края на 2022 година. Причината за това станаха откритите археологически находки и неналичието на финансови средства, спомагателни пари за компанията реализатор и неспособност за осъществяване на проучвателни действия през зимата.

След цялостното разкопаване на шосето строителните действия забуксували и забавянето към днешна дата е повече от 350 дни от крайния период на осъществяването. Търговците, чийто бизнес е изправен пред банкрут, събират протестна подписка, а тази заран излязоха и на импровизиран митинг. Над 500 са засегнатите обекти.

По думите на хората казусът с предвижването до работа също е извънредно огромен, поради непрекъснато изменящите се направления на автобусните линии.Така работещите в сектора са принудени да вървят километри пешком, с цел да стигнат до работното си място.

„ Тировете минават по обходен маршрут, само че и той е неосъществим, тъй като е в ями. Има и доста изострен завой, който затруднява тировете. Клиентите ми спаднаха с 60% ”, сподели протестиращ.

Търговците споделят, че са се свързали с виновните институции, с цел да питат за какво толкоз дълго продължава ремонтът, само че получили уклончиви отговори.

От общината обявиха, че повода за забавянето е пропуск в плана. От общината към този миг не се ангажират със период, по кое време ще бъде приключен ремонтът.

„ В момента ремонтът е спрян, поради откритите археологически разкопки, които съставляват жилищно населено място от ранния неолит. Чакаме позволение от Археологията, с цел да можем да продължим. Имаме

Причината за недоволството на работещите в сектора е забавянето в ремонта на трасето. Вече повече от година компанията строител, археолози и общински чиновници се борят с плана

уверението на Археологическия музей, че строителните работи ще бъдат възобновени от 1 април 2023 година ”, съобщи Румен Лемберов, началник на плана в община Пловдив.

По думите му направеният преди повече от 10 години план не е имал археологично проучване.  

„ Когато стигнахме до тази част, имахме наставление от Министерството на културата, което ние спазихме ”, сподели Лемберов.

Търговците не одобряват тези пояснения и заплашват с блокади на кръстовище.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР