Вече не е възможно да се избере достоен председател на

...
Вече не е възможно да се избере достоен председател на
Коментари Харесай

Татяна Буруджиева: Депутатите оцапаха председателския стол, който и да седне в него, става недостоен

" Вече не е допустимо да се избере заслужен ръководител на Народното събрание. Депутатите направиха всичко допустимо по този начин да оцапат стола и самата институция, че който и да седне в него, става неподобаващ, без значение от своите качества ". Това каза  политологът доцент Татяна Буруджиева пред. Според нея парламентаризмът у нас е заплашен.

" В този парламент виждаме, че политическите партии не просто не могат да схванат какво се случва. В обстановка са да не знаят по какъв начин да излязат от това, което са сътворили. Просто ще би трябвало да изберат ръководител, тъй като другояче няма да могат да бъдат и разпуснати. Когато жителите следят сходни нелепи сценки в Народното събрание, на фона на проблемите, които имат, е разумно да си кажат: " За какво са ни тези? “. Всъщност те от дълго време си задават въпроса защо са ни политиците. Настоящата обстановка тласка хората към позиции, които единствено ще затруднят действието на демократичните институции и нанасят вреди въобще на концепцията за народна власт в България “, изясни тя.

Според доцент Татяна Буруджиева съставянето на кабинет не може да се случи без ГЕРБ, Движение за права и свободи или " Възраждане “. Силата на Борисов не е в парламентаризма, в случай че е депутат би нанесъл ерозия на въздействие на партията си, разяснява още политологът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР