Вече не е ли толкова важно съвременните деца и младежи

...
Вече не е ли толкова важно съвременните деца и младежи
Коментари Харесай

„Грамотността вече не е важна“: В Германия спират да броят грешките на учениците

Вече не е ли толкоз значимо актуалните деца и младежи да могат да пишат вярно? Учителите по немски език в най-северната немска федерална провиция - Шлезвиг-Холщайн, към този момент няма да броят грешките в писането на децата, които образоват.

Според „ Билд “ провинцията има общонационално съглашение, направено от министрите на образованието, за стандартизиране на изискванията за изпити.

Съответно самият брой правописни неточности в текст към този момент не е решителен за оценката по немски език при зрелостния им изпит. Това важи и за есетата по немски език в по-ниските класове. Наредбата би трябвало да влезе в действие от идната образователна година.

Средствата за учебници за държавните учебни заведения са обезпечени по бюджетите на съответните министерства

Вместо това младежите би трябвало да получат „ качествена противоположна връзка по отношение на систематичния темперамент на грешките си “.

Броенето на грешките е премахното и в още две провинции - Северен Рейн-Вестфалия и Бавария.

Снимка: iStock

„ Коефициентът на неточности при правописа не съществува от години. Системата се оказа несъответствуваща, изключително за учителите, които тогава трябваше да наблюдават броя на думите “, показват от Министерството на образованието в Саксония.

Още една смяна ще стане факт още от започващата образователна година

В немската просветителна система коефициентът на неточности се дефинира, когато броят на грешките се раздели на общия брой написани думи и е решителен за определянето на оценките.

Въпреки концепцията той да отпадне, правилото непрекъснато да се обръща внимание на качеството на правописа и да се правят оценка неправилният правопис и граматика, остава. Има опция за понижаване на до две оценки за явни правописни неточности.

Или какъв брой е значима медийната просветеност

„ Премахването на коефициента при следене на грешките не е проблем, в случай че верният правопис продължава да се преподава и се предизвиква от ранна възраст. Следователно нарушаванията на езиковата акуратност би трябвало да продължат да бъдат отбелязвани и включени по подобаващ метод в оценката “, разясняват немски специалисти.

Снимка: iStock

Това заяви във Варна просветният министър Галин Цоков

„ Това за мен е вярната стъпка. Езиковото изложение не значи единствено да се изразявате без неточности. Пунктуационна неточност може да промени смисъла нацяло изречение, само че може просто да бъде изчезнала запетая. Разбира се, би трябвало да продължим да подчертаваме грешките, само че също по този начин би трябвало да ги претегляме във връзка с тяхната значимост “, счита Кристиан Геферт, ръководител на Асоциацията на шефовете на гимназии в Хамбург.

Има обаче и предупредителни сигнали.

Само 19% от работната мощ у нас покриват изискваното равнище за компютърна подготвеност

„ Премахването на коефициента на неточност не би трябвало оставя настройката в учениците, че разпоредбите за правопис и граматиката не играят роля в по-късния им професионален живот “, показва Кирстен Шмьокел, държавен ръководител на Асоциацията на филолозите, пред Kieler Nachrichten.

Бизнесът също насочи своите рецензии.

„ Ние оценяваме претендентите си въз основа на мотивационно писмо. Ако някой има доста неточности в него, той ще бъде отхвърлен от селекцията. Липсата на просветеност е минус за индивида – вие унищожавате бъдещето на децата “, разяснява предприемачът Волфганг Груп.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР