Вече наложихме доста санкции и навлизаме в доста сложен терен,

...
Вече наложихме доста санкции и навлизаме в доста сложен терен,
Коментари Харесай

Евролидерите решиха да не налагат нов пакет санкции срещу Русия

" Вече наложихме много наказания и навлизаме в много комплициран терен ", изясни Рюте позицията си на влизане в срещата.

Представителите на трите прибалтийски еврочленки упорстват за допустимо повече наказания против Русия, даже против енергийния ѝ бранш.

Полският министър председател Матеуш Моравецки е склонен с тях - съгласно него Евросъюзът би трябвало да смачка Русия със наказания, тъй като тя се пробва да съживи Империята на злото - Съветския съюз.

Лидерите на Г-7 приканиха преди този момент богатите на нефт и на природен газ страни да се държат отговорно и да усилят добива и доставките за интернационалните пазари, с цел да компенсират загубите от дейностите на Русия.

Японският министър председател Фумио Кишида разгласи, че Токио отпуска 100 милиона $ филантропична помощ за Украйна и за страните, които одобряват бежанци от там.

Германия усилва парите, които отпуска за същата цел до над 370 милиона евро. А настрана ще обезпечи 430 милиона евро, за отбягване на всеобщ апетит в разнообразни страни поради нарушаването на износа на зърно от Украйна, съобщи немският канцлер Олаф Шолц, представен от БНР.

Той отхвърли опцията Германия да заплаща с рубли за съветския газ. " Това решение на Русия е нарушаване на подписаните контракти ", съобщи италианският министър председател Марио Драги. Премиерът на Словения Янез Янша изрично съобщи, че Любляна няма да заплаща с рубли.

Президентът на Франция Еманюел Макрон прикани Китай като велика мощ да влезе в подобаващата за по този начин роля на медиатор за преустановяване на съветската война против Украйна.

А турският президент Реджеп Ердоган съобщи в Брюксел, че Русия не трябва да приема като опасност за сигурността й днешните решения на НАТО за подсилване на защитата на алианса. Ердоган прикани съдружниците на Турция да прекратят глобите против нея поради пазаруването на съветски зенитни комплекси С-400.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР