Вече над 50 000 зрители у нас и над 5000

...
Вече над 50 000 зрители у нас и над 5000
Коментари Харесай

Оригиналната музика към филма „В Сърцето на Машината“ с премиера в най-големите музикални платформи

Вече над 50 000 фенове у нас и над 5000 в чужбина се любуваха на кино лентата „ В Сърцето на Машината “ на огромен екран. Коментарите на публиката са мощно прочувствени, а желанието ѝ да научи всевъзможни елементи към продукционния развой не стихва. Изключителен интерес будят освен техническите елементи, действителните събития и прототипи на героите от историята, само че и впечатляващата музика към кино лентата, писана особено по сюжета от композитора Виктор Стоянов.

За наслада на феновете саундтракът към този момент е разполагаем онлайн, като може да се слуша в Spotify и iTunes. Той се състои от 17 дребни сюити, като съдържа най-ключовите и прочувствени подиуми, претърпени от феновете в киносалона. Вътрешната му динамичност сама по себе си основава чувство за роман и подтиква към слушане от начало до край, като приключено независимо произведение с впечатляващ заряд.

Работата по музиката на кино лентата лишава няколко месеца, като процесът стартира със задълбочени полемики на Виктор Стоянов с режисьора Мартин Макариев. В процеса на основаване на музикалните тематики се разисква всеки детайл, всеки претекст и прочувствен заряд на героите, кулминационните точки, с цел да се опише и поддържа действието по допустимо най-въздействащия метод. Екипът към този момент има зад тила си сполучливата взаимна продукция „ Вила Роза “, номинирана за редица награди, в това число и за най-хубава истинска музика на Българската кино академия.

Виктор Стоянов е един от пионерите в областта на виртуалната оркестровка у нас. Тази специализация му дава опция да работи на най-високо равнище за доста сполучливи планове и в страната, и в чужбина. Той е типичен ученик и работи по типичен обичай – основава скеле на музиката първо единствено с пиано, след което стартира да оркестрира в цифрова среда. Всеки инструмент, всяко кресчендо, всеки щрих се извайва и изсвирва на ръка, с цел да може да има жива страст, а не леден цифров отпечатък. След оформянето на първичната партитура, тя отива в ръцете на Георги Андреев – основния диригент и шеф на отбор „ Филип Кутев “, който я оркестрира и аранжира за осъществяване с жив оркестър.

Впоследствие се записват музикантите, които да вдъхнат спомагателен живот на партитурата, сяда се пред пулта и стартира смесването на виртуалната оркестровка с живия тон. Именно тук се случва магията – в симбиозата сред кристалния тон на семплираните принадлежности и мекото, прочувствено звучене на живото осъществяване на десетки музиканти. По този метод работят огромните модерни композитори като Джон Пауъл, Джеймс Нютън Хауърд и Ханс Цимер, с който Виктор Стоянов, в екип с гейм композитора и продуцент Борислав Славов, са имали удоволствието да работят един до друг по плана „ Crysis 2 “.

Според композитора на „ В Сърцето на Машината “, който е и неприкрит киноман, извънредно значим детайл в основаването на музика за филм е тишината. За една от най-въздействащите подиуми на кино лентата – прочувствения диалог сред Бохеми и Сатъра, Виктор Стоянов споделя:

„ В тази сцена аз бях написал богата оркестрова музика, която водеше сцената към разумната страст, само че Мартин ми сподели „ някак има нещо, което тежи и натиска”. Тогава дружно обелихме слой по слой аранжимента и взехме решение да оставим единствено пиано, което да се появява в тишината сред репликите, с цел да оставим ехото на думи да отеква в съзнанието на фена. И внезапно – кожата настръхна, сълзите потекоха. “

Крайният резултат от работата по саундтрака самият композитор дефинира като „ музика, която те кара да цениш живота “.

Оригиналният саундтрак към кино лентата „ В Сърцето на Машината “ е разполагаем в Spotify и iTunes.

Линк към Spotify:

Линк към iTunes:

Филмът „ В Сърцето на Машината “ се осъществя от „ Форуърд Пикчърс Ентъртейнмънт “ с поддръжката на Национален кино център, продуценти са Александър Пенев и Мартин Макариев. Разпространението е на „ Силвърнойз Фрейм “ на Александър Сано, постпродукцията е на ImmerseFX, a монтажът е дело на Никола Миленов.

В основните функции са Александър Сано, Юлиан Вергов, Ивайло Христов, Стоян Дойчев, Христо Петков, Христо Шопов, Владимир Зомбори, Башар Рахал и македонската звезда Игор Ангелов.

Линк към формалния уебсайт:

Линк към Фейсбук страницата на кино лентата:

Вижте още:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР