Вече над 300 български граждани са потърсили помощ за евакуация,

...
Вече над 300 български граждани са потърсили помощ за евакуация,
Коментари Харесай

Расте броят на желаещите да бъдат евакуирани от Украйна

Вече над 300 български жители са потърсили помощ за евакуация, като не престават позвъняванията от тяхна страна към Ситуационния център на Министерство на външните работи и двете ни дипломатически представителства в Украйна.

Във връзка със затварянето на някои Граничен контролно-пропусквателен пункт сред Приднестровието и Украйна Министерство на външните работи предлага на българските жители от Южна Украйна да се насочат за влизане в Молдова през пунктовете Рени-Джурджулещ, Виноградовка-Вулканещ, Табаки-Мирное и Маяки Удобное-Паланка.

Препоръчително е българските жители от Северна и Западна Украйна да се насочват към граничните пунктове с Румъния, заяви Министерство на външните работи.

Посолството ни в Кишинев и консулството ни в Тараклия в Република Молдова имат подготвеност да окажат неотложно подпомагане за безпрепятственото прекосяване на границата от всички български жители на Граничен контролно-пропусквателен пункт Рени-Джурджулещ, Виноградовка-Вулканещ, Табаки-Мирное и Маяки Удобное-Паланка.

Нашите дипломати поддържат непрекъснат контакт с консулските служби на страните-членки на Европейски Съюз, твърдят от външно министерство, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР