"Вече имам купен билет за Австралия, чакам си паспорта, защото

...
"Вече имам купен билет за Австралия, чакам си паспорта, защото
Коментари Харесай

Джок Полфрийман призна: Имам билет за Австралия, напускам България!

"Вече имам платен билет за Австралия, очаквам си паспорта, тъй като в пандиза нямам право да държа документи в себе си. Полицаи, май от "Миграция ", са споделили на чиновници от Австралия, че са изгубени парите за билета, че нямало да ме пуснат да си потегли ", сподели пред Нова телевизия Джок Полфрийман - наказан за убийството на българина Андрей Монов.

"Още от петък, когато съм освободен от пандиза, имам възбрана да остана тук и би трябвало да напусна страната. В момента съм в пандиза в Бусманци, тъй като си чакам паспорта и очаквам депортирането си ", изяснява Полфрийман и добавя: "Аз съм задължен да напусна страната, тъй като имам наложена 5-годишна възбрана да влизам в България. Което в този момент е малко неуместно, тъй като заставам в Бусманци и очаквам депортация ", съобщи Полфрийман.

Той дава отговор сбито на въпроса по какъв начин възнамерява бъдещето си: "Аз още не съм свободен, още съм в пандиза и не мога да възнамерявам бъдещето си ".

Полфрийман разяснява претекстовете на Софийския апелативен съд за предварителното му освобождение.

„ От 2015 година до момента съм работил в пандиза, също съм бил преподавател по британски, давал съм уроци по британски език на българи в пандиза в Казичене. Също съм бил в администрацията като секретар. Най-вече съдът загатва, че нямам един неприятен отчет, всеки годишен отчет е бил позитивен 11 и половина години”, съобщи Полфрийман.

Заместник-министърът на правораздаването Николай Проданов разгласи преди дни, че през годините има данни, че Полфийман е правил опит за бягство.

"Според мен това би трябвало да е мотив за дело за клюка. Аз нямам санкции за нещо сходно. Между другото опит за бягство е закононарушение, аз за какво нямам обвинителен акт? Защо нямам присъда за опит за бягство?”, попита Полфрейман.

И добави, че е получавал закани за живота си, само че не се опасява.

„ Има доста от крайни десни придвижвания, които насочат смъртни закани против мен, против всички, които поддържат моето освобождаване”, сподели Полфрийман.

Той е изплатил дребна част от 400 000 лв. обезщетение за фамилията на убития Андрей Монов.

„ Досега съм дал затворническа заплата за сред 4 и 5 години на госпожа Монова. Останала част просто би трябвало да заплащам както мога. Аз нямам пари”, сподели Полфрийман.

Върховният касационен съд взема решение на 23 октомври дали да се преразгледа делото за предварителното освобождение на Джок Полфрийман.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР