Вече има технологии за възкресяване на динозаврите, твърдят от Neuralink(снимка:

...
Вече има технологии за възкресяване на динозаврите, твърдят от Neuralink(снимка:
Коментари Харесай

Хората на Илон Мъск замислят истински Джурасик парк


Вече има технологии за възкресяване на динозаврите, настояват от Neuralink
(снимка: CC0 Public Domain)

Макс Ходак, съосновател на компанията Neuralink, зад която стои предприемачът Илон Мъск, съобщи, че компанията към този момент разполага с технологии, които ще разрешат основаване на същински Джурасик парк.

„ Вероятно бихме могли да построим Джурасик парк, в случай че желаеме. Това няма да са генетично достоверни динозаври, но… Може би 15 години селекция + инженеринг и бихме получили супер-екзотични нови типове ”, споделя той, представен от.

Хадок прибавя, че измирането на типовете може да бъде скъп инструмент за увеличение на биологичното многообразие. Очевидно той загатва, че динозаврите, каквито ги познаваме, са имали място единствено в предишното.

И въпреки всичко съоснователят на Neuralink не пропусна да означи, че ние самите сме в средата на друга епоха на. Той също по този начин риторично пита за какво целеустремено не се опитваме да създадем ново биологично многообразие?
още по тематиката
„ Биоразнообразието несъмнено е ценно; опазването е значимо и има смисъл. Но за какво стопираме дотук? Защо не се опитаме съзнателно да създадем ново многообразие? ”, написа в Twitter.

От години природозащитниците са загрижени от опитите за възкресяване на изчезнали типове, частично тъй като екосистемите, в които са живеели тези типове, по една или друга причина, са траяли да съществуват без тях.

Възкресяването на типовете – и изключително основаването на чисто нови форми на биологично многообразие – би било същото като въвеждането на нов инвазивен тип в екосистема, която към този момент не е пригодена да го поддържа.

С други думи, това е страхотна концепция, само че рискува да бъде извънредно контрапродуктивна – тъкмо както във филмите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР