Вече има и кандидат-купувачи8 милиона лева – толкова, а дори

...
Вече има и кандидат-купувачи8 милиона лева – толкова, а дори
Коментари Харесай

НАП продава БТР на търг

Вече има и кандидат-купувачи

8 милиона лв. – толкоз, а даже и повече съумяват да съберат данъчните от препродадени движимости на длъжници. Приходите попълнят държавната хазна. До няколко дни Национална агенция за приходите ще продаде и бронетранспортьор. Машината ще коства на новия си притежател 11 970 лв.. Оказва се, че към този момент има двама искащи да я купят. Заявили, че ще употребяват БТР-а като атракцион, предава Нова тв.

Находчивият търговец е пресметнал, че няма смисъл да дава бронетранспортьора на вторични първични материали. Дори и желязото да е солидно, то няма да донесе мечтаната облага. По груби сметки – към 10 тона желязо по 0,35 стотинки вършат толкоз, колкото е таксата за присъединяване в търга на данъчните.

Дори и откакто платят 3000 лв. за тайния търг и наддават за машината с изветряла бойна популярност, това не подсигурява на двамата изобретателни бизнесмени сполучлива договорка.

А данъчните казват  шеговито, че продават всичко - от танкове, през недвижими парцели, багери и самосвали, катафалки и даже урни.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР