Вече и децата знаят, че България е в криза, политическа

...
Вече и децата знаят, че България е в криза, политическа
Коментари Харесай

Нинова: Вече и децата знаят, че България е в криза

Вече и децата знаят, че България е в рецесия, политическа най-много. Парламентът е блокиран и освен през днешния ден, а повече от година и половина. Изпълнителна власт няма, тъй като няма работещо постоянно държавно управление. От през вчерашния ден, и след опита за атентат против Гешев, част от правосъдната система разгласи война на политиците. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от парламентарната естрада.

" Един месец се разиграва подобен спектакъл, че, уважаеми български жители, вие не можете да се ориентирате какво се случва в страната. Ние, които всеки ден сме тук, губим нишката ", означи Нинова.

Тя уточни, че от Българска социалистическа партия следят двете партии – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, които се пробват да вършат болшинство и държавно управление и чакат да се наиграят.

" Направиха законодателна стратегия. Браво! Парламентът би трябвало да работи, би трябвало да има закони и да ги одобряваме за хората, единствено че няма. Няма комисии, няма закони, Народното събрание не ги приема ", съобщи Нинова и добави, че Делян Добрев заран приказва против Асен Василев, а Росен Желязков вечер го хвали.

" Първите споделят " подкрепете ни нас ", вторите споделят " не, няма да ви подкрепим ". Вторите към този момент дават държавно управление и стратегия, тъй като Борисов им е изискал. И Политическа партия оферират държавно управление на малцинството и да ги поддържат другите ", сподели още тя.

Нинова дефинира водача на ГЕРБ Бойко Борисов като " добър манипулатор ". " С нас няма да му се получи. Но, Политическа партия, надминахте към този момент всички ", безапелационна бе тя.

Лидерът на левицата уточни, че Политическа партия им слагат условия. " Възможно е да имаме поддръжка от Българска социалистическа партия. Кой ви го сподели това? Защо си позволявате да приказва от името на Българска социалистическа партия, от каква позиция си позволявате да поставяте условия на Българска социалистическа партия? ", попита Нинова.

" Борисов, пък, преди малко направил изказване: " От през днешния ден започваме договаряния с другите партии. Коалиция няма да вършим. Ще използван същата подла хватка като Политическа партия, държавно управление на малцинството единствено от ГЕРБ ", цитира тя и добави, че е " явно, че там няма ясно в главата какво тъкмо желае да прави ".

" Мисля, че всички сте уверени, че хаосът е цялостен. Понеже вие тук си играете на някакъв спектакъл, бюджет няма да бъде признат, хората ще чакат. Няма да има комисии, няма да има бюджет, тук играта продължава ", разгласи Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия съобщи, че Българска социалистическа партия няма да бъде аварийна гума на тротинетка, нито натискачи на копчета на непознати идеологии, стратегии и държавни управления, за които не са разговаряли. " Ако бъдем поканени на диалози, в случай че участваме в договаряния, не в ултиматуми, ще се отзовем. Какъв ще е изходът от тези договаряния, към този ден е неразбираемо. Изходът от тези договаряния ще го решат единствено членовете на Българска социалистическа партия с вътрешно партийно допитване. Това остава наша трайна позиция и не се съмнявайте, че ще я осъществим ", безапелационна е Нинова. Тя упрекна ГЕРБ и Политическа партия, че с всеки ден задълбочават политическата рецесия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР