Вече година и половина Западът не назовава нито едно име

...
Вече година и половина Западът не назовава нито едно име
Коментари Харесай

Захарова: Западът не назова нито един убит в Буча, Русия обяви имената на френските наемници на Киев

Вече година и половина Западът не посочва нито едно име на починалите в Буча, а съветската страна разчита само на обстоятелства, както в тази ситуация с изнасянето на данни за френски наемници в Украйна. Това съобщи представителят на съветското външно министерство Мария Захарова в предаването " 60 минути " по телевизионния канал " Русия-1 ", оповестява ТАСС.

„ За разлика от самия Запад, който от година и половина не може да показа нито едно име на по този начин наречените мъртви в Буча и безпределно експлоатира тази тематика, направи от нея мем или знак, в Русия се появява информация за имената на френски наемници, чието наличие формален Париж отхвърля “, сподели Захарова.

„ Затова те приканват да не се слуша Русия. Защото Русия разчита на обстоятелства, на фрагменти от мястото на събитията, дава имена, семейства, в случай че приказва за хора, употребява действителни, а не измислени, географски точки, ” съобщи Мария Захарова.

По-рано през днешния ден формалният представител на генералния секретар на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик отхвърли да разяснява поискания от Руската федерация лист на убитите в Буча напролет на 2022 година

По-рано на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации съветският външен министър Сергей Лавров обърна внимание на обстоятелството, че международната организация, макар многочислените претенции на Руската федерация, не е предоставила този лист.
" Коварството и страхливостта на неговите (на киевския режим - бел. ТАСС) настойници бяха ясно демонстрирани в подлата инсценировка през април 2022 година в Буча. Нащите настоятелни претенции да дадат най-малко лист на хората, сякаш убити т нашите бойци остават без реакция. Аз персонално се обърнах към генералния секретар на Организация на обединените нации по тази тематика повече от един път, само че без резултат. Очевидно просто на него не му е позволено даже да се опита да откри истината, която разобличава западните кукловоди, " съобщи Лавров

Захарова от своя страна акцентира, че в последните дни Русия разгласи наличието на френски наемници на територията на Украйна, а през днешния ден го поддържа и със лист с съответни имена и семейства.

" Да, в този момент те в действителност не са там, на територията на Украйна, тъй като Министерството на защитата създаде тази точка. Но тези хора са били там и тяхното наличие там се отхвърля от френските министерства на външните работи и на защитата ", заключи говорителката на съветското външно министерство.

Преди дни съветското министерство на защитата заяви, че съветските въоръжени сили са нанесли високоточен удар по пункта за краткотрайно разполагане на задгранични бойци в Харков, като по-голямата част от наемниците са французи. В резултат на удара бяха убити повече от 60 бойци, а над 20 бяха ранени.

След това френският дипломат в Москва Пиер Леви бе извикан в съветското външно министерство, където му е било казано, че гибелта на французите е на съвестта на формален Париж.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР