Вече една година 50 деца ползват почасово и полудневно услугите

...
Вече една година 50 деца ползват почасово и полудневно услугите
Коментари Харесай

На 1 г. стана Дневният център за деца с увреждания и семейст...

Вече една година 50 деца употребяват почасово и полудневно услугите на Дневен център за поддръжка на деца с увреждания и техните фамилии в Хасково. С децата работи екип от експерти – психолог, рехабилитатор, специфичен възпитател, възпитател, логопед, трудотерапевт, които оказват поддръжка и на техните родители. Днес в центъра деца, родители и обществени служащи честваха една година от формалното разкриване на услугите. По мотив празника бе проведено празненство в двора на Дневния център, с доста игри, дарове, торта и дискотека за децата.

Дневният център и Преходно жилище са построени в осъществяване на план „ Подай ръка на нашите деца “, финансиран по Оперативна програма „ Развитие на човешките запаси “ 2014-2020. Проектът е за интервала 01.08.2019 - 01.02.2022 година. Услугите Дневен център за поддръжка на деца с увреждания и техните фамилии и Преходно жилище са разкрити на 01.03.2020 година, като формалното разкриване на услугите, поради пандемичната конюнктура в страната, се състоя на 28.05.2020 година.

Целта на плана е да се поддържа обезпечаването на новите обществени услуги в общността за деца и младежи, според Картата на услугите за поддръжка в общността и в фамилна среда и Картата на резидентните услуги.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР