Вече е ясно, че гласуваните промени няма да решат големите

...
Вече е ясно, че гласуваните промени няма да решат големите
Коментари Харесай

Радев ще сезира КС заради реформите в Конституцията

" Вече е ясно, че гласуваните промени няма да решат огромните проблеми на правораздаването и да подсигуряват правдивост за българските жители, с каквато цел те бяха инициирани. За сметка на това подкопават устоите ни като демократична, правова и суверенна страна. И зад тези промени прозира една ясна цел - ръководещите партии да запазят своето въздействие, даже когато изцяло изгубят доверие. С допускането на непознато поданство в ръководството на страната те демонстрират, че съществуването на двойни стандарти на преданост към България за тях не са проблем. За опита с конституцията българите ще заплащат тежка цена и като държавен глава сезирането на Конституционния съд е мой дълг ", уточни президентът.

 

Намалява се мандатът на основния прокурор от 7 на 5 години без право на още един мандат. Висшият правосъден съвет се разделя на два - съдийски и прокурорски. Те се ръководят от ръководителя на Върховен касационен съд, а при негово неявяване - от ръководителя на Върховен административен съд. 

 

Хора с двойно поданство ще могат да стават депутати при изискване за уседналост от 18 месеца. Министри също ще могат да имат двойно поданство, реши болшинството в пленарна зала, само че за тях това изискване липсва.

 

Приета бе още смяна по повод назначението на регулаторите. Според текстовете " Народно събрание съблюдава правилата на неприкритост, бистрота, гласност и аргументираност при избора на членове на органи, които напълно или отчасти се попълнят от него, с цел да подсигурява тяхната самостоятелност. " В първичния законопроект бе заложено, че болшинствата се дефинират в различен закон. Сега болшинство от две трети от всички народни представители ще утвърждава назначенията в регулаторите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР