Вече е лято и започваме да се замисляме за годишната

...
Вече е лято и започваме да се замисляме за годишната
Коментари Харесай

Няколко тактики преди да тръгнем на плаж

Вече е лято и започваме да се замисляме за годишната отпуска. Искаме да сменим средата, да си починем, да вървим на плаж, да хванем бразилски загар. Пробваме банските и виждаме, че са ни умалели, а огледалото разкрива отпуснато тяло.

Как да се стегнем преди плажа и то допустимо за по-кратко време?

На първо място е добре да създадем разбор на дейностите от всекидневието си – какво вършим денем, имаме ли задоволително придвижвания, какъв брой постоянно и с какво се храним, пием ли течности. Краткият разбор ще ни даде по-ясна визия какво е належащо да променим в метода си на живот.

Няколко тактики ще ни приближат до мечтаните вълшебен резултати по стягане на фигурата. Както и ще ви заредят с повече сила. Вероятно звучат познати, само че споделят, че „ гениалните неща са елементарни “ и това е изцяло правилно. Ако приложите идващите лесни правила, ще се учудите от достиженията си единствено за 2 до 4 седмици.

Намалете храната – През зимата организмът натрупва предпазен мастен пласт, който се освобождава през лятото, само че хранейки се със същия огромен размер, остатъкът от храна не може да бъде усвоен и по този начин е допустимо качването на килограми. Много е значимо да не преяждате. Това става елементарно, като си сипете половината от количеството, каквото изяждате по принцип. Ако преди ви е била задоволителна една порция, започнете да се задоволявате с половината от нея. Ще чувствате апетит първите 2-3 дни. В следствие тялото ви единствено ще се нагоди към новите условия.

Консумирайте повече сурови артикули и ограничете въглехидратите – през летния сезон има обилие от плодове, зеленчуци, ядки и семена, които можем да прибавим към дневното си меню. Те покачват перисталтиката на червата, което спомага за постоянното вървене до тоалетната. Пробвайте да ограничите захарта, сладките и тестените произведения.

Яжте постепенно – в днешното забързано всекидневие не можем да кажем, че се храним вярно. Бързото хранене, полуготовите храни, тъпченето, заведенията, предлагащи бърза закуска – всичко това е противоестествено за нас. Избягвайте да се храните под стрес или когато сте нервни, тъй като можете да поемете по-голямо количество, в сравнение с е належащо, и в следствие да почувствате тежест и отмалялост. Всеки път, когато възнамерявате да се храните, си създайте навика да спирате за 30 секунди и да благодарите за храната. Съсредоточете се върху порцията, която имате пред себе си, и не мислете за други неща. Насладете се напълно на удоволствието от храненето. Дъвчете задоволително дълго, че да помогнете за по-лесното мелене и асимилиране на питателните артикули от организма ви. Концентрацията и бавното дъвчене ще ви накарат да усетите в точния момент по кое време да спрете да се храните. Не е належащо да изпразвате чинията, с цел да покажете на стомаха си, че е цялостен.

Пийте доста течности – водата оказва помощ за намаляването на апетита и изхвърлянето на токсините. Оптималното количество течности за вас се получава, като умножите тежестта си по цифрата 0,03. Имайте поради, че лятото заради топлото време губим повече вода и тялото ни се нуждае от 2 до 3 литра всеки ден. Хитър трик е да отложим храненето за по-късно с чаша вода.

Правете извършения – упражненията са най-хубавият инструмент за стягане на фигурата и възстановяване на метаболизма, с което се понижава и непотребното тегло. С неналичието на придвижване мускулите залиняват и се отпускат. Затова е подобаваща работата върху разнообразни групи мускули. Добър резултат дава съчетаването на извършения заран и вечер. Не е належащо да прекалявате, с цел да постигнете положителни резултати. Можете да отделяте по 20-30 минути заран и вечер и по този начин няма да усещате, че разхищавате време.

Аеробното натоварване е най-ефикасно за изгарянето на мазнини – то включва извършения като бягане, аеробика, тае бо и други. Ако предпочетете извършения с тежести, те не би трябвало да са доста тежки. Специално за стягане на коремните мускули са подобаващи кардио упражненията – такива са бягане, каране на колело, спортно вървене, изобщо всяко натоварване, което е обвързвано с учестяване на пулса. Можете да съчетаете каланетика, лицеви опори, коремни преси и клякания, като се упражнявате най-малко час дневно.

Малки хитринки са да включим придвижвания в общоприетите си действия денем: нанагорнище на стълби, вместо потребление на асансьор; вървене пешком или потребление на колело, вместо на кола; слизане на една спирка преди работа при потребление на автобус; разтягане заран след ставане и когато се сетите през деня; разходки се след вечеря. Можете да развихрите фантазията си в тази тенденция.

Излезте на въздух – вярното дишане зарежда с О2 всички значими органи в тялото и ни защищава от заболявания. Старайте се да употребявате всеки свободен ден да отскочите до парка или да отидете на някое еко местенце. Доставката на чист въздух е от изключителна значимост за нашето здраве. Не се затваряйте в дома и офиса. Използвайте всяка минута да се радвате на хубавите слънчеви лъчи, които набират витамин D на организма ни. Разбира се, избягвайте часовете със мощно слънце.

И не на последно място бъдете непрекъснати – каквато и тактика или стратегия да предприемете за стягане, проявете воля и неизменност. Старайте се да спортувате най-малко 3-4 дни в седмицата. Ако е належащо, записвайте си какво сте изпълнили денем от програмата и следете кое има максимален резултат върху вашето тяло. Защото всеки един човек е неповторим и няма универсална рецепта, която да работи при всички.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР