Вече е късно за мерки. Те бяха две - ограничаване

...
Вече е късно за мерки. Те бяха две - ограничаване
Коментари Харесай

Лекари: Късно е за мерки, имаше две и българинът ги отхвърли, остава лечението

Вече е късно за ограничения. " Те бяха две - ограничение на контактите и имунизиране. Българинът отхвърли да прави и двете неща. Сега ще се готвим за болнично и извънболнично лекуване. " това сподели по Нова ръководителят на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари доктор Георги Миндов.

" Mалко съм песимистичен за ограниченията. Когато имаме по-леки ограничения, те не се съблюдават. Не знам когато се наложат по-сериозни рестрикции, не знам до какъв брой биха се спазвали, тъй като през последните три-четири месеца огромен % от българското население живееше все едно няма пандемия. " Това разяснява на собствен ред по Българска национална телевизия заместник-председателят на УС на БЛС доктор Николай Брънзалов. И той, както доктор Миндов, чака повишение на заболеваемостта.

" Това, което е особено и би трябвало да ни тормози с новата вълна, е, че Делта разновидността визира децата. В Съединените щати, да вземем за пример, 2,4% от хоспитализациите са на деца, което е обезпокоително ", разяснява доктор Миндов.

Според него образователната година би трябвало да стартира отдалечено. " В България предходната година нямаше първа вълна през март, тъй като грипната почивка на учениците съответства с ковид. Това ни избави ", добави лекарят.

Д-р Брънзалов обаче счита, че образователната година би трябвало да стартира присъствено, защото мястото на децата е в учебно заведение. Подчерта, че всички нужни ограничения ще бъдат подхванати.

Той означи, че казусът с имунизационната акция са фейсбук писаниците, затворените групи и другите истории, които хората четат и на които имат вяра. По думите на доктор Брънзалов сега се " къпем в море от ваксини " и всеки, който пожелае, може да се имунизира, само че популацията не откликва.

" Основно се натъртва на това ние, лекарите, да имаме контакт и да убеждаваме хората, вършим го, само че това е незадоволително ", сподели доктор Брънзалов.

Лекарства и лекуване

Д-р Миндов разяснява концепцията за безплатните медикаменти за лекуване на по-леките случаи на ковид. " Става въпрос да се постави ред в този безпорядък, който беше в извънболничното лекуване. По-скоро е една домашна грижа - структурирана в един логаритъм, в една амбулаторна процедура, включваща доста неща ", добави той.

Д-р Миндов счита, че една от главните аргументи за претоварването на лечебните заведения е била неналичието на логаритъм или процедура, по която лекарите да работят.

" Сега разполагаме единствено с един безвъзмезден PCR тест, който можем да дадем на пациента. Нямахме диагностиката. Един пакет с проучвания - рентгенови и кръвни, са извънредно значими за прогностичния развой ", означи доктор Миндов.

От своя страна доктор Брънзалов означи, че няма прецизен протокол за лекуване на болни пациенти от коронавирус, а в публично писмо е представен съответен антибиотик, който би трябвало да се употребява.

" Не бих споделил, че някой лобира, само че нещата са факт ", съобщи той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР