Вече е изработена схемата, по която ще се ползва отстъпката

...
Вече е изработена схемата, по която ще се ползва отстъпката
Коментари Харесай

Отстъпката за гориво ще важи срещу талона на колата 


Вече е направена схемата, по която ще се употребява отстъпката от 25 ст. на литър гориво (бензин, дизел, пропан-бутан (LPG) и метан (CNG), която държавното управление оповести, с цел да бъдат подкрепени потребителите на фона на възходящите цени, написа в. Сега.

Първо – отстъпката ще е единствено за зареждане на колите с горива от невисок клас. Така ще може да се възползват повече обществено слаби жители. (Счита се, че по-платежоспособните притежатели на по-модерни и скъпи коли обичайно избират горива от по-висок клас).

Второ – въпросните 25 ст. по-малко на литър, ще се отпускат против показан регистрационен ваучър на автомобила. Тя ще важи за първите 50 л гориво т. е ще е в размер на най-много 12, 50 лева

Трето – бензиностанциите ще си получават парите, които губят по тази мярка непосредствено от Национална агенция за приходите. Според изказване на министерството на финансите за уеб страницата businessnovinite. bg отстъпката “ще се регистрира като разход, под формата на отплата за семействата и ще се финансира за сметка на държавния бюджет. Направена е доработка на системата на бензиностанциите и по какъв начин те регистрират към Национална агенция за приходите, защото тези 25 стотинки би трябвало да бъдат възобновени от страната към тях. Това ще се случва с докладите, които те подават. ”

Вчера стана ясно също по този начин, че държавното управление е отправило и питане до Европейската комисия дали може за отстрани акциза върху метана, което вероятно би свалило цената на CNG горивото с 4 - 5 ст. на кг.

Отстъпката за гориво ще важи против талона на колата.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР