Вече близо два месеца жителите на опустошения от взрив блок

...
Вече близо два месеца жителите на опустошения от взрив блок
Коментари Харесай

Бавят ли се обезщетенията за обитателите на взривения блок във Варна?

Вече близо два месеца жителите на разрушения от гърмеж блок във Варна чакат обещаната им помощ, с цел да възстановят вредите по жилищата си. Някои от тях към този момент са почнали да ремонтират домовете си със лични средства.

„ Очаквахме да се направи много повече за този интервал от време. Хората сега сами заплащат за ремонтните действия. Сумите, които не са дребни. В порядъка на 10 000 лв. коства шпакловане и боядисване на един апартамент. Това е цената, която е посочена на един от живущите ”, сподели жителят на блока Илиян Илиев.

„ За мен това е терористичен акт против хората, които населяват блока. Няма по какъв начин да ме убедят, че това не е по този начин. Загинаха трима души. Смятам, че страната би трябвало да се отнесе по-сериозно към този случай ”, добави Илиев.

Пострадалите живущи, които имат застраховки на домовете си, не могат да се възползват от тях, тъй като се чака резултат от следствието, което обаче ще бъде удължено.

Директорът „ Социални действия ” Таня Василева уточни, че в Дирекция „ Социално подкрепяне ” са подадени 8 молби за еднократна помощ. „ Пет от тях към този момент са утвърдени, а за останалите ще бъде отпусната помощ през този месец. В Община Варна постъпилите заявки са 13 и те са прегледани от комисия. На идната сесия ще бъдат отпуснати еднократни помощи ”, изясни тя. /nova.tv
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР