Вече бившият министър на отбраната Стефан Янев се обърна към

...
Вече бившият министър на отбраната Стефан Янев се обърна към
Коментари Харесай

Янев към Петков - отново във Фейсбук: Не съм твой министър, нито съм бил, нито ще бъда

Вече някогашният министър на защитата Стефан Янев се обърна към премиера Кирил Петков – още веднъж във „ Facebook “.

„ Уважаеми господин министър-председател, аз не съм твой министър, нито съм бил, нито ще бъда. Аз съм министър на България, послужвам само на родината и ще продължа да го върша “, съобщи той във видео, оповестено в профила му в обществената мрежа.

"В разгара сме на рецесия. Криза, която към този момент съществено размести пластовете в системата на интернационалните връзки и е напът да промени нейната логичност. Тя има капацитет да докара до пагубни последствия в доста връзки. До филантропична злополука, само че също и до съществени стопански, финансови и обществени последствия. От дейностите и решенията, които взимаме сега, ще зависи по какъв начин ще премине България през този сложен интервал, който ни чака ", споделя още Стефан Янев.
"А вероятността не наподобява по никакъв начин добра. Тя не е добра и тъй като държанието на главните политически сили в страната сега е основано на популизъм и лансиране на прочувствени тези. Вместо да се търсят работещи решения, се генерират краткосрочни политически дивиденти въз основата на страданията на хората. Но аз съм убеден, че българските жители към този момент добре се ориентират в обстановката. Те са мъдри и няма да бъдат позволени да бъдат употребявани в пропагандни акции в нечий интерес ", продължава някогашният министър на защитата. "Основната задача на политическото ни посланичество през днешния ден, фундаменталната отговорност на политическия ни хайлайф е да отбрани съответно националния ни интерес. А националният ни интерес е това, което подсигурява свободата, сигурността и благополучието на българските жители. Това, което спомага да съхраним националната си еднаквост и държавността ни. Това, което ще обезпечи бъдеще на нашите деца. Националният интерес би трябвало да бъде предпазен, в това число и в многостранните формати, в които участваме. Тези формати не следва да детерминират, да предопределят ползите ни. Те са само инструментариум и механизъм за реализирането на нашите ползи. Невинаги решенията, които се взимат съюзни формати, са верни и положителни за България ", споделя Стефан Янев. Той съобщи, че не се усеща отговорен за нищо, което е споделил или направил.
"Във всичките си дейности съм се водил само от ползите на България. Затова, когато споделям нещо, аз знам за какво го споделям. Когато взимам решение, аз знам за какво го взима ", приключи Янев.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР