Вече анонсираната Huawei Kirin 970 стана първата система-върху-чипа с отделен

...
Вече анонсираната Huawei Kirin 970 стана първата система-върху-чипа с отделен
Коментари Харесай

Samsung създава свой чип с интегриран невронен процесор за ИИ

Вече обявената Huawei Kirin 970 стана първата система-върху-чипа с обособен невронен процесор (NPU), който може да взема решение ИИ задания. А новият iPhone, основан на процесора Apple A11 Bionic разполага с невронен енджин за машинно образование. Но по всичко проличава, че сходен чип ще предложи и корейската Samsung.
Korea Herald заяви, че компанията създава няколко чипа Exynos , способни да обработват огромните масиви данни, получени от ИИ приложенията, без да се постанова потреблението на електронен облак. Новите чипове на Samsung се чака да понижат времето за обработка на дилемите с изкуствен интелект и да усилят продуктивността с 50%.

Самият Samsung удостовери, че създава чипове с невронен процесор. А ръководителят на полупроводниковият бизнес на компанията Ким Ки-нам (Kim Ki-nam) означи, че в този момент съществуващите на пазара решения не могат да обезпечат нужната успеваемост при решаването и изчислението на задания с детайли на изкуствен интелект. Интеграцията на обособен NPU в SoC ще даде опция за решаването на този значим проблем. Засега NPU могат да съхраняват и обработват данните, еквивалентни на хилядна част от човешкия мозък.

Очаква се новите системи-върху-чипа да се употребяват още във идващото потомство мобилни устройства на Samsung.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР