Вече 16 месеца продължава изграждането на канализация в курортен комплекс

...
Вече 16 месеца продължава изграждането на канализация в курортен комплекс
Коментари Харесай

Ремонт разрушава, вместо да гради квартал

Вече 16 месеца продължава построяването на канализация в курортен комплекс " Чайка “ във Варна. Първоначалният проект е бил да завърши за 6 месеца. Заради него панорамният път за " Златни пясъци “ е затворен, а градският превоз не обслужва спирките в региона.

По улица " Боян Бъчваров “ по европейски план през 2019 година стартира построяването на канализация. Крайният период за довеждане докрай на дейностите е април 2020 година, само че след това е удължаван два пъти с по шест месеца. Хората от региона алармират за този безконечен ремонт. Проблемът съгласно тях не е единствено крайният период, само че и качеството на новоасфалтирания сектор. На места пътят към този момент е пропаднал.

Проблем е и това, че градският превоз не обслужва спирките. Според хората целият квартал се унищожава редовно. Затруднен е и достъпът на туристи към хотелите в местността, а бизнесът е срутен, оповестява bTV. " Оказа се, че има геоложки градеж, който е нетипичен за региона. Бяха направени спомагателни изследвания и беше модифициран отчасти планът. В момента се правят действия по възобновяване на пътната настилка и през идната седмица ще бъдат осъществени асфалтови работи за възобновяване на настилката “, увери заместник-кметът на община Варна.

Хората в региона обаче са безапелационни, че ще обединят всички тъжби и ще ги изпратят до европейските институции, тъй като общината не дава отговор на тях. Следващата стъпка е вероятно да затворят пътя към " Златни пясъци “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР