Вече 15 години Фондация Стоян Камбарев“ сбъдва мечтите на младите

...
Вече 15 години Фондация Стоян Камбарев“ сбъдва мечтите на младите
Коментари Харесай

ЕТО ГО НОВОТО ЯТО ТАЛАНТИ НОМИНИРАНИ ЗА НАГРАДАТА ЗА ПОЛЕТ В ИЗКУСТВОТО СТОЯН КАМБАРЕВ

Вече 15 години Фондация „ Стоян Камбарев “ сбъдва фантазиите на младите и надарените, като осъществя техни съответни проекти- филми, изложения, спектакли, концерти, пърформанси, издава книги, музикални албуми и доста други. На 23-и април за петнадесети следващ път следва Официалната Церемония за връчване на най-престижния и чакан приз за млади създатели в България - Наградата за Полет в Изкуството, носеща името на незабравимия сценичен режисьор Стоян Камбарев. Носителят на елитната EUROPEAN SHOOTING STAR 2024 от филмовия фестивал в Берлин – Маргарита Стойкова, любимецът на журито на България търси гений – илюзионистът Старбой Айвън, инфлуенсърът и създател на книги с близо половин милион почитатели в обществените мрежи Изабел Овчарова-Изи, авангардният дизайнер и образен актьор Невелин Иванов – Нево и впечатляващият музикант Лъчезар Кацарски са спечелилите в своите области и надлежно номинирани за паметната Награда за Полет в Изкуството " Стоян Камбарев " тази година. Тези изумителни актьори са нашето бъдеще.

Ето и повече за тях:

ИЗАБЕЛА ОВЧАРОВА- Изи Писател и Инфлуенсър. 23 година Победител в категория „ Литература “ Изабела е родена в Шумен. Издала е 6 книги до през днешния ден, като всяка от тях оглавява родните ранглисти за тийн литература. Наградена е с “Детската Литературна Вазова премия ” за дебютната си книга “Щастливей ”. В новата си книга “Слънчеви лъчи в мрака ”, Изи визира съществени тематики, свързани с психологичното здраве. През 2017 започва своя YouTube поредност с любопитно и потребно наличие, а година по-късно основава и втория си канал. Вече 7 години развива всичките си обществени мрежи с впечатляващите близо милион почитатели и гледания. Инициира благотворителна акция izi2give. През 2021г. Изи основава авторски подкаст, а всеки един оповестен епизод е заемал първо място в БГ класациите. Същата година в предаването на Българска национална телевизия “Любимците на България ” става победител в категория “инфлуенсъри ”. Създател е и на плана “Открий другари с картите на Изи ”. Всестранно развитият гений на Изи й носи десетки медали и грамоти по плуване. Тренирала е също волейбол, съвременен балет, хип-хоп и какво ли още не.

ЛЪЧЕЧАР КАЦАРСКИ Музикант. 25 година Победител в категория „ Музика “ Лъчезар е роден в Благоевград в известно артистично семейство. Дядо му и двамата му родители са артисти. За страдание той изгубва зрението си при раждане, само че това развива още повече сетивата и заложения му музикален гений. Свири на пиано и хармоника, откроява се с прелестен глас и вокална техника. Завършва Националната музикална академия, а по-късно е студент по „ Еразъм “ във Vienna Music Institute. Лъчо има забележителна сбирка от призове, измежду които Grand prix в състезанието „ Път към славата “, Награда за дебют на БНР, Специалната премия „ Петър Гюзелев “ в състезанието „ Sofia song ” и други Композира авторска музика. През 2023г. получава премия за музика на „ Друмеви театрални празници “. Лъчезар е част от групата на Михаил Йосифов “Новините в джаза ”, с която имат деен концертен живот и към този момент са издали музикален албум. Изявява се и на театралната сцена като артист, музикант и създател.

MАРГАРИТА СТОЙКОВА Актриса. 19 година Победител в категория " Кино “ Маги е родена в Пловдив. От беларуски генезис е и владее съвършено с изключение на съветски и български, британски и испански език. Актьорската й кариера стартира доста рано с късометражния филм “Солвейг ”, след който следва поредицата от къси филми “От другата страна ”. Избрана е да играе Венета в ТВ сериала “Татковци ” на bTV. Веднага по-късно дебютира с основна роля във кино лентата на Яна Титова “Диада ”, което й носи мечтаната за всички млади артисти премия на филмовия фестивал в Берлинале - EUROPEAN SHOOTING STAR 2024! Маги е най-младата от всички 10 изгряващи европейски звезди тази година, които получават по този начин наречения „ Европейски Оскар “. Маги е превзета от хубостта на танца и като ученичка е притежател на доста Европейски, интернационалните и национални трофеи по съвременни и танцови изкуства, джаз и мюзикъл.

НЕВЕЛИН ИВАНОВ- Нево Художник. 22 година Победител в категория „ Визуално изкуство “ Невелин е роден в Бургас. Студент по фешън дизайн в Националната Художествена Академия, той е образен актьор, експериментиращ в региона на графиката, живописта и концептуалната мода. Има участия в групови изложения и фешън пърформанси. В началото на годината изложба Little Bird Place показа „ Спалнята на Нево “- втората му независима галерия, която продължава да подчертава на тематиката за психологичното здраве, заложена и в първия му план " Ако имах прасе, щях да го кръстя Нево ". В него, художникът показва цикъл рисунки с туш и четка, като образен роман за свои телесни контузии преди време и употребява универсалния знак на всеядността – прасето, като прави любопитни връзки с класики като " Пиета ”, с произведения на Матис, Роден и други Стените на пространството са покрити с платна с избродирани върху тях рисунки.

СТАРБОЙ АЙВЪН Илюзионист. 21 година Победител в категория " Сценични изкуства " Айвън е роден в София. Едва 8 годишен е превзет от магията и родителите му го записват в единственото у нас Цирково учебно заведение, където стартира да я учи професионално. Израства бързо и взе участие в редица елитни магични конгреси в света, измежду които Masters of Magic, Hans Klok Trophy, Dutch Festival of Magic. Печели две специфични награди на Австралийския цирков фестивал. Айвън е единственият българин взел участие във впечатляващия план на ТВ Евровизия – Magic Circus Show в Женева. Отличен е с мемориалната купа „ Мистер Сенко ” за илюзионист на годината. Финалист в България търси гений. През 2023 година Айвън основава най-грандиозния илюзионен театър в родната история, в партньорство с Националния музикален спектакъл. " IMPOSSIBLE - Повярвай в невъзможното " е разгласен за най-хубав магичен театър за 2023 година. Пет спечелили в другите области, Пет номинации, само че единствено един притежател на Наградата за Полет в Изкуството! Той ще грабне знаковата бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов и сериозна парична награда, която ще обявим в нощта на Церемонията. A кой ще завоюва Голямата Награда, носеща името на паметния сценичен режисьор Стоян Камбарев дефинира жури, в което влизат основателите на Фондацията отпред с Председателя на УС актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева. За шести път ще бъде връчена и НАГРАДА ЗА КИНО 355 (Три-Пет-Пет) 3-ма млади кинорежисьори определени от влиятелно интернационално жури от целия свят би трябвало да снимат 5 минутен филм единствено за 5 дни. Победителят ще получи бронзова авторска статуетка и 15 000 лева за идващия му филм! Носителят на НАГРАДА ЗА КИНО ТРИ ПЕТ ПЕТ ще бъде определен онлайн от публиката, по време на Церемонията за връчване на Годишните Награди на Фондация „ Стоян Камбарев ”. Водещ на Церемонията още веднъж ще е Ники Кънчев, а публиката ще се наслаждения на класно шоу - кино, музика и незабравими страсти! Церемонията за връчване на Наградите на Фондация " Стоян Камбарев се реализира с институционалната поддръжка на Министерството на Културата, Столична Община и Национален Филмов Център, формалното партньорство на УниКредит Булбанк, ABILICO (новото име на РИСК Инженеринг), Разсадник НАНОВСКИ и Бон Марин и с поддръжката на IDEAcomm и Технополис. Продуцент е NOVA film - компанията на Деси Тенекеджиева. Вижте номинираните за Полет в изкуството:
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР