Вече 15 години чуваме аргументи как нищо не може да

...
Вече 15 години чуваме аргументи как нищо не може да
Коментари Харесай

Крум Зарков: Депутатите много искаха, но нямаха желание

„ Вече 15 години чуваме причини по какъв начин нищо не може да се направи или по скоро би трябвало да се направи нещо, само че не е тъкмо това, само че би трябвало по-късно да го обсъдим, след това би трябвало да забележим, след това в случай че можем да питаме “, сподели пред бТВ служебният министър на правораздаването Крум Зарков в отговор на въпрос какви са причините против механизма за следствие на основния прокурор.

„ Този закон би трябвало да подсигурява дейно наказателно гонене, за който и да било, включително и за основния прокурор, в случай че има данни за това. Самата комисия стартира тържествено. Хората бяха поканили доста видни посетители, имаше представители на посолство, ръководителят на комисията Вежди Рашидов откри съвещанието. Действително беше доста впечатляващо. Но 5 часа по-късно в последна сметка нищо не се случи или в случай че мога да употребявам един известен израз – доста им се искаше на някои депутати, само че нямаха предпочитание “, разяснява правосъдният министър.

Той подсети, че страната ни беше наказана за първи път поради неналичието на този механизъм през 2009 година в Европейския съд.

„ В интерес на истината аз подписвам всеки ден като министър на правораздаването предложение да плащаме обезщетение на български жители, които не са могли да осъществят правата си в България и са го създали в Страсбург. Стотици хиляди лв. плащаме “, акцентира Зарков.

„ Мисля, че 15 години са премного. Има доста добър план съгласно мен на масата. Той може би може да бъде обстоен, може би ще го пратят в Конституционния съд на инспекция, няма нищо неприятно в това. Нека да напреднем с този спор, дано не въртим в порочния кръг непрестанно и дано не се залъгваме “, прикани Крум Зарков.

Зарков счита и за необичайно за какво въпросите към правосъдната промяна не се придвижват напред. 

" Не е обяснимо, в случай че слушаме декларациите на политическите сили – правосъдната промяна, законите по ПВУ са приоритет, механизмът за следствие на основния прокурор. При всеки случай всички тези думи стопират сега, в който би трябвало да се произведат дейности, които не са зрелищни арести или фейсбук група за митинг. Министерство на правораздаването гради закон, Народното събрание го приема, отхвърля, преправя ", съгласно него е методът нещата да се случат.

" Вместо това, виждаме спектакъл. Начинът, по който приключи вчерашното съвещание на Правна комисия, за мен е надълбоко незадоволителен ", уточни правосъдният министър. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР