Вдовицата на руския опозиционер Алексей Навални обеща да продължи делото

...
Вдовицата на руския опозиционер Алексей Навални обеща да продължи делото
Коментари Харесай

Вдовицата на Навални обеща във видеообръщение да продължи делото му

Вдовицата на съветския опозиционер Алексей Навални даде обещание да продължи делото на своя брачен партньор и прикани поддръжниците му да я поддържат.

В прочувствено видеообръщение, оповестено през днешния ден, Юлия Навални сподели още, че съветският президент Владимир Путин е умъртвил брачна половинка ѝ. 47-годишният Навални умря в колония със непоколебим режим в Арктика, където излежаваше 30-годишна присъда за екстремизъм. В събота на майката Людмила беше казано в пандиза, че той е умрял вследствие на " синдрома на неочакваната гибел ".

" Днес, за първи път на този канал желая да се обърна към вас. Аз не трябваше да съм на това място, не бях длъжна да протоколирам това видео. На моето място трябваше да бъде различен човек. Но този човек го умъртви Владимир Путин. Преди три дни Владимир Путин умъртви моя брачен партньор Алексей Навални. Путин умъртви бащата на децата ми. Той ми лиши най-скъпото нещо, което имах, на-близкия и най-любимия ми човек. Но Путин лиши Навални и от вас, някъде в колония в крайния Север, на Полярния кръг, където е безконечна зима Путин умъртви не просто индивида Алексей Навални, дружно с него искаше да убие нашите очаквания, нашата независимост, нашето бъдеще. Да унищожи най-хубавото доказателство, че Русия може да бъде друга. Защото ние сме мощни, можем да бъдем смели, можем да имаме вяра и обезверено да се борим и желаеме да живеем по различен метод. "

" През всички тези години бях до Алексей и бях щастлива да бъда до него и да го поддържам. Но през днешния ден желая да бъда с вас. Защото знам, че вие загубихте не по-малко от мен. Алексей умря в колония след три години мъчения. Той не просто стоеше в пандиза, както другите стоят. Той беше малтретиран, държаха го в карцера. В бетонна кутия. Моля ви, просто си представете - тази стая е 6 или 7 квадратни метра. В нея няма нищо друго с изключение на табуретка, мивка, дупка вместо тоалетна и легло, което е залепено за стената. Чашка, брошура и четка за зъби. Това е всичко, което имаше. Стотици дни. Издевателстваха над него. Отрязваха до момента му със света. Не му даваха химикал и хартия, с цел да напише писмо до мен или децата си. Умориха го от апетит. Три години апетит. И освен че не се предаваше, само че той ни поддържаше. Ободряваше ни, смееше се, майтапеше се, въодушевяваше се, нито за секунда не се осъмни за какво се бори и защо страда. Моят брачен партньор беше непреклонен. И тъкмо по тази причина Путин го умъртви ", сподели Юлия Навални.

" Ще продължа да се боря за свободата на нашата страна. Призовавам ви да застанете до мен ", прикани тя.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР