Вдовицата на основателя на Епъл Стив Джобс, филантропа Лорън Пауъл

...
Вдовицата на основателя на Епъл Стив Джобс, филантропа Лорън Пауъл
Коментари Харесай

Защо вдовицата на Стив Джобс оставя децата си без наследство

Вдовицата на създателя на Епъл Стив Джобс, филантропа Лорън Пауъл Джобс, няма да остави на децата си многомилиардно завещание след гибелта на брачна половинка си. Тя съобщи това в изявление за " The New York Times ".
" Не се интересувам от увеличение на благосъстоянието от потомство на потомство и децата ми знаят това ", акцентира Пауъл Джобс. " Стив не искаше това. Ако пребивавам задоволително дълго, всичко ще свърши с мен ", уточни тя, представена от БГНЕС.
Според нея обстановка, в която дребна група хора управлява забележителна сума пари, " е неверна и несправедлива ". " Ние видяхме това на границата на 19-ти и 20-ти век при фамилиите Рокфелер, Карнеги и Форд. Такова струпване на благосъстояние е рисково за обществото. Не бива да бъде по този начин ", съобщи Джобс.
Вдовицата на Стив, който умря от рак на панкреаса през октомври 2011 година, е на 56 години и има три деца. " The New York Times " прави оценка благосъстоянието й на Щатски долар 27,5 милиарда $. През 2004 година Пауъл Джобс основа благотворителната организация " Емерсън колектив ", която взе участие в планове, ориентирани, наред с други неща, към понижаване на общественото неравноправие.
Създадена през 1976 година, Епъл създава смарт телефони, таблети, iMac компютри, iPhone, преносими компютри MacBook, музикални плейъри iPod и друго високотехнологично съоръжение. Със седалище в Купертино, Калифорния, тя е една от най-големите корпорации в света. Пазарната й капитализация е към 1,4 трилиона $, пресмята ТАСС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР