Вдовицата на Георги Илиев-Главния Мая тихомълком се е отървала от

...
Вдовицата на Георги Илиев-Главния Мая тихомълком се е отървала от
Коментари Харесай

Мая Илиева тихомълком продаде скандалния хотел Дюн в Слънчака

Вдовицата на Георги Илиев-Главния Мая тихомълком се е отървала от скандалния хотел "Дюн " в курорта Слънчев бряг, сподели инспекция на "България Днес ".

Сделката е част от трансформацията на страховитата в предишното формация ВИС-2. Тя започва преди към две години с огромно закриване на компании и ликвидация на парцели, наследени от вдовицата на Главния. След като Илиева изтъргува и фамозната марка "ВАИ Холдинг ", пристигна ред и на перлата в империята, основана от починалия й брачен партньор.

Вдигнатият от Главния хотел от години е в центъра на всеки скандал за презастрояването и противозаконното строителство в Слънчев бряг. Повод е фактът, че бутиковата постройка със 70 стаи, винарска маза, ресторант, паркинг и басейн е вдигната безусловно върху плажа в курорта. През годините ДНСК на няколко пъти разгласи постройката за противозаконна поради обстоятелството, че плажната линия е изключителна държавна благосъстоятелност. Проверките на инспекторите и следствието на прокуратурата по този начин и не съумяха да принудят вдовицата на Главния да унищожи хотела. След серия обжалвания постройката си остана на мястото като самобитен знак на мутренския преход, бетонирал до краен лимит Черноморието.

Покрай проблемите с страната Мая Илиева на няколко пъти опитва да продаде хотел "Дюн ".

През 2010 година оповестената цена е 14 млн. евро. Две години по-късно вдовицата на Главния нямалява желаната сума с два милиона. След като купувачи липсват, обявата е свалена, а Илиева продължава да ръководи хотела посредством доверени чиновници, спомнят си хора от подземния свят. Нещата се трансформират преди към две години. Без доста звук Илиева стартира закриването на висаджийската империя. Повод за радикалното решение е нейният нов другар, с който градят проекти за преселение в чужбина, настояват осведомени.

Първата стъпка на Илиева е да трансформира тогавашният "ВАИ Холдинг ", наследил активите на страховитата ВИС-2. На негово място са основани три дъщерни компании - "ВаиДО 17 ", "ВаиСМ " и "ВНЛ 17 ". Към сдруженията мигновено са трансферирани и част от парцелите, наследени от Илиева. Така "ВНЛ 17 " придобива 75 % от акциите във компанията, притежаваща хотел „ Дюн “. Към оня миг бутиковата постройка дружно със земята под нея и оборудването е оценена на 14 млн. лв., излиза наяве от финансовия доклад на компанията. Самият туристически бизнес също върви добре. Натрупаните облаги са за над един милион лв.. Впечатляващите числа явно не се отразяват уместно на цената. Вместо желаните в миналото 12 млн. евро за хотел „ Дюн “, тя пада няколко десетки пъти, демонстрират документите в Търговския указател. Така Мая Илиева продава за едвам 100 бона компанията си "ВНЛ 17 ", посредством която дотогава управлява скандалния хотел. За малко притежател на постройката става друга висаджийска вдовица.

Преди месец компанията и хотелът се озовават в ръцете на млада дама, изявявала се до неотдавна като манекенка. Останалите две дъщерни сдружения "ВаиДО 17 ", "ВаиСМ " и милионното им имущество са непокътнати за Мая Илиева. Вдовицата на Главния резервира за себе си и компания "Съни Сенд ", посредством която тя е притежател на хотелите "Гладиола ", "Гладиола остарял " и "Акация " в курорта Златни пясъци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР