Вдолната част на поканите за модното събитие Met Gala, изпращани

...
Вдолната част на поканите за модното събитие Met Gala, изпращани
Коментари Харесай

Met Gala 2022 ни връща към Позлатената епоха от 1870 г.

Вдолната част на поканите за стилното събитие Met Gala, изпращани всяка пролет, има дребен по мярка, само че жизненоважен по значимост надпис: дрескодът .

Тази година Met Gala ще се състои на 2 май. Темата е „ В Америка: Антология на модата “, която подсказва за позлатен искра.

Met Gala 2022 ще накара присъстващите да се въплътят във величието на Позлатената ера в Ню Йорк - интервала, който се простира от 1870 до 1890 година

Марк Твен е кредитиран за измислянето на термина "позлатена ера " през 1873 година Това е интервал на невиждан разцвет, културни промени и индустриализация, когато както небостъргачите, по този начин и благосъстоянията се появяват за една нощ.

Това е епохата, когато Томас Едисън патентова лампата през 1882 година, след което освети постройката на Ню Йорк Таймс, а по-късно и целия град.

Това е интервалът, когато телефонът на Александър Греъм Бел от 1876 година направи връзката незабавна – и сътвори търсене на оператори, които да обслужват линиите

Това е епохата на основаването на Vogue - през 1892 година - с задачата да разгласява „ гледната точка на култивираните жители на света “. Първоначалните акционери включват Корнелиъс Вандербилт, Питър Купър Хюит и Джон Е. Парсънс - фамилни имена, които живеят в Ню Йорк и до през днешния ден.

За висшия ешелон модата през този интервал е била "мода в остатък ". Благодарение на последните нововъведения на електрически и парни станове, платовете станали по-бързи и по-евтини за произвеждане. В резултат на това роклите постоянно са включвали композиция от доста текстилни произведения, като сатен, коприна, кадифе и ресни, всички украсени с превъзходни текстури като дантела.

Цветовете били наситени. По-светлите цветове се носели единствено вкъщи. Шапките били нужда при излизане и постоянно били украсени с пера. Корсетите са били нещо всекидневно. До 1890-те обаче те избледняват от модата, сменени от ръкави, поли с форма на камбана и прически форма помпадур.

И все пак, не цялата мода на позлатената ера е била публична . Тъй като развлекателните действия като колоездене и тенис станали известни по това време, спортното облекло за първи път станало неразделна част от дрешника. Много дами носели ризи и дълги поли.

Въпреки това празненствата, баловете и формалните вечери от това време посочили най-екстравагантния жанр , който Америка в миналото е виждала. Операта, която постоянно се е посещавала от висшия ешелон, имала непоколебим дрескод: дамите обличали рокли от тюл, разкриващи деколтето им, обилни наметала с кожа и ръкавици до лактите, до момента в който мъжете носили шапки вид цилиндър. През 1880-те години смокингът идва и в Америка.

Времето единствено ще покаже по какъв начин гостите поясняват дрескода за Met Gala 2022 , когато дойдат в именития музей в първия понеделник на май. Въпреки това, за тези, които към момента обмислят тоалета си – може би би трябвало да приключим с откъс, написан за безпределно ефирната графиня Оленска, от „ Епохата на невинността “ на Едит Уортън: „ Тя цялата блестеше нежно, като че ли роклята ѝ беше изтъкана от лъчите на свещите. Тя ходеше с високо вдигната глава като една красива жена, която провокира всички в стая, цялостна със противници. "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР