Вдигат и Гражданската отговорност.Комисията за финансов надзор предлага да се

...
Вдигат и Гражданската отговорност.Комисията за финансов надзор предлага да се
Коментари Харесай

Нова ценова балтия! Поскъпва и вноската по Гражданска отговорност 

Вдигат и " Гражданската отговорност ".Комисията за финансов контрол предлага да се покачат вноските, които се другар в Гаранционния фонд през идната година, като предлагането е качено за публично разискване Burgas24. bg.

Гаранционният фонд ръководи два фонда – Фонд за незастраховани МПС и Обезпечителен фонд. Фондът за незастраховани МПС изплаща компенсации при вреди от неидентифицирано МПС или, в случай че лидерът е без застраховка " Гражданска отговорност на автомобилистите “, а Обезпечителният фонд изплаща вреди на лицата при осигурител в неплатежоспособност.


Досега вноската към Фонда за незастраховани МПС беше 10. 50 лева за всяко застраховано МПС по " Гражданска отговорност на автомобилистите “ и 0. 15 лева за всяко място в транспортно средство за публичен транспорт за застраховка " Злополука “ на пасажерите в публичния превоз. Вноската към Обезпечителния фонд беше 2. 50 лева за всяко застраховано МПС по " Гражданска отговорност на автомобилистите “.

По предложение на Съвета на Гаранционния фонд, вноската на застрахователите, предлагащи в Република България наложителна застраховка " Гражданска отговорност " на автомобилистите към Фонда за незастраховани МПС в Гаранционния фонд се усилва на 12. 50 лева за всяко застраховано МПС.,предава Burgas24. bg

Размерът на вноската на застрахователите, предлагащи в Република България наложителна застраховка " Злополука " на пасажерите в средствата за публичен транспорт по член 461, т. 2 от КЗ не се трансформира и остава 0. 15 лева за всяко място, без мястото на лидера в транспортните средства, прецизира Pariteni. bg.

Вноската към Обезпечителния фонд се усилва на 3. 50 лева за всяко застраховано МПС по " Гражданска отговорност на автомобилистите “.
Общо вноската към ГФ на всяка едно застраховано по МПС по " Гражданска отговорност на автомобилистите “ става 16. 00 лева, които се разпределят във въпросните два фонда.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР