Вдъхновени от шофьорите на камиони, които парализираха канадската столица Отава,

...
Вдъхновени от шофьорите на камиони, които парализираха канадската столица Отава,
Коментари Харесай

След Канада Конвой на свободата тръгва и в Европа

Вдъхновени от водачите на камиони, които сковаха канадската столица Отава, съперници на имунизациите считат да провеждат огромни митинги в Париж и други европейски столици, от които да се насочат към Брюксел за всеобща проява на 14 февруари, съобщи канадското издание „ The Globe and Mail ”.

Съобщава се, че „ Европейският ескорт на свободата “, както е прочут в Twitter и други обществени мрежи, ще стартира с митинги във всички 27 национални столици в Европейския съюз, въпреки че досега не е ясно дали е подадена молба за демонстрации до управляващите в Брюксел, както изисква закона.

Протестите против имунизациите в Европа надалеч не са нещо ново.

На 23 януари - към седмица преди „ Конвоя на свободата да доближи Отава, към 50 хиляди стачкуващи излязоха на улиците в Брюксел, с цел да изразят неодобрение от ограничаващите ограничения против разпространяването на COVID-19. Недоволните скандираха „ Свобода! “ и носеха плакати, заклеймяващи белгийския министър председател Александър де Кро и Covid паспорта, който се изисква за достъп до редица публични заведения.

Големият митинг в Брюксел пристигна след сходни демонстрации в други европейски столици като Париж, Лондон, Атина, Хелзинки и Стокхолм.

Събитията в Отава наподобява са вдъхнали нов живот на европейските митинги, като от обстановката към този момент се възползват популистки и крайнодесни партии като „ Алтернатива за Германия “.

На последните парламентарни избори в страната през септември „ АзД “ се яви с лозунга „ Германия. Но естествена “, изразявай опозицията си против ограниченията в страната. Партията притегли 10% от гласовете и съставлява петата най-голяма група в Народното събрание.

Социалните мрежи наподобява са стимулирали доста хиляди европейци да поддържат или да вземат участие в митингите, чиято кулминационна точка е в Брюксел.

Групата във Фейсбук „ Le convoi de la liberté “ доближи 315 000 членове до сряда следобяд. В ней се споделят голям брой клипове, показващи коли, микробуси и мотоциклети (големите камиони са рядкост), които се насочват от Ница, Байон, Страсбург и други градове към Париж, където митингът е плануван за петък и събота.

Много от членовете на групата споделят, че митингът им е „ въодушевен от Канада “, а уеб сайтът приканва своите почитатели да „ обсадят столицата “ по образеца на канадския митинг, който от дни блокира столицата Отава. Сходна акция започнаха тази седмица и протестиращи в Уелингтън, Нова Зеландия.

Над 30 канала в Telegram са свързани с идния митинг, като един от тях има 50 хиляди членове, а различен – 18 хиляди

Едноминутно видео, оповестено в сряда в канал на Telegram, демонстрира канадски камиони, които се насочат към Отава, за да въодушеви митинги в Европа. Във видеото се споделя: „ Канадците ни демонстрираха пътя.... Опитаха се да ни разделят, само че ни събраха. Опитаха се да ни депресират, само че ние сме по-живи от всеки път. ”

Европейските митинги обаче може да се окажат не толкоз бурни и шумни, колкото тези в Отава, като уредниците на френския ескорт приканиха протестиращите да съблюдават закона и да заобикалят принуждение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР