Вдъхновени от предстоящата кралска сватба във Великобритания, в Париж откриват

...
Вдъхновени от предстоящата кралска сватба във Великобритания, в Париж откриват
Коментари Харесай

Сватбените рокли през вековете

Вдъхновени от идната кралска женитба във Англия, в Париж откриват галерия на сватбени рокли. Тя наблюдава по какъв начин са се променяли стиловете през вековете.

Сватбените рокли на кралици и императрици, само че и на елементарни дами от 17 век до момента могат да се видят на специфична галерия в Париж. Любопитно е, че роклите не постоянно са били бели, а сини, розови и даже черни. Все отново бялото си остава и до през днешния ден обичайният цвят.
Натали Аран, куратор: През 17 век модата е повелявала младоженката да е сияйна. Да свети! Ето за какво най-подходящ е бил белият цвят, освен като знак на непоквареност. Сребристото е употребявано заради същите аргументи - най-често това са били платове със сребърни влакна или бродерии, с цел да може булката безусловно да свети. Традиция е било тя да носи и фамилни бижута - скъпоценни камъни, диаманти, перли.
Всички се питат каква ще бъде сватбената рокля на Меган Маркъл, която напълно скоро ще стане публична брачна половинка на принц Хари.

Натали Аран, куратор: Според мен изборът ѝ ще бъде сложен, тъй като тя се колебае сред личния си усет и благоприличието. Вероятно ще избере английски дизайнер и английски платове. Защо не остаряла дантела. Не знам дали ще включи нещо от кралското семейство.
Изложбата, която наблюдава по какъв начин са се променяли сватбените рокли през годините и съгласно обществения статус на дамите, продължава до 12 септември.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР