Вдъхновени от последните събития в родината, че и в Европа,

...
Вдъхновени от последните събития в родината, че и в Европа,
Коментари Харесай

Писачите на смешки излизаме на протест, искаме забрана за чуждестранния интернет

Вдъхновени от последните събития в родината, че и в Европа, от синдиката на писачите на смехории и асоциацията на дървените философи излизаме с общо изказване и мнение. 

А точно, че ще излизаме да протестираме и ще протестираме до второ нарежда… за неопределен срок, желаех да кажа. 

Ние също имаме загуба главно в облагата и сме на загуба, само че не можем да потвърдим с какъв брой. 

Знаем единствено, че новият Плейстейшън коства майка си и татко си, а страната не прави нищо по въпроса. Ние считаме труда си за безсмислено важен… за неизчислимо значим, което ни кара да си повярваме, че можем да получим каквото си желаяме, когато си го желаяме. 

Ето сътрудниците от други развлекателни браншове, като Народното събрание да вземем за пример, изкарват съществени пари под, над и на масата, до момента в който ние гледаме обявите за коли на остаряло до погнуса, след което си възобновяваме картите за метрото с въздишка. Кое обуславя тази огромна ножица в приходите на тези сходни браншове?

Освен това считаме за належащо да получим дотация от земеделското министерство; по линията на отглеждането на животни. 

След като се занимаваме по през целия ден с политици, политически партии, политически „ водачи “, пишем за тях и техния професионален живот, считам, всички са съгласни, че можем да бъдем класифицирани точно като животновъди; тъй като по какъв начин се назовава човек, който се занимава с тия, в случай че не животновъд?

Освен това ни харесва по какъв начин страната се отнася със земеделците. Те желаят, тя дава. Те отново желаят, тя отново дава. Това е втората (и май основната) причина да желаеме да минем за земеделци. 

Да не приказваме, че много повече приличаме на същински такива от тежкарите с бентлитата, дето имат мазоли по ръцете единствено от преброяване на кинти и си цапат обувките с тиня, единствено когато на Малдивите е дъждовен сезон. 

В частния бранш е тежко. Това би трябвало да се знае от всички. И въпреки множеството хора в тая страна в действителност да го знаят, щото и те работят в частния бранш, би трябвало да уточним, че нашата специалност е по-важна от техните, надлежно другите служащи от частния бранш не могат да желаят привилегиите, които ние желаеме. Точка. Кое не е ясно?

Ако не почнем да получаваме дотация, задоволителна най-малко за Плейстейшън, три седмици на Слънчака и три до пет огромни уискита дневно, ще предприемем съответните ограничения, които ще се изразят в изграждане на неприлични фигури, направени от моливчета два-пъти-Бе, под формата на полови подмятания пред Министерски съвет и Народното събрание. А също ще помислим и за затваряне на некое по-близко кръстовище, да не ни се постанова да вървиме доста. То така и така, като кажем, че ще затваряме нещо и от Министерски съвет към този момент ще са се съгласили с настояванията ни – та да не се разкарваме доста, щото не обичаме да се хàбим ненужно. 

Второто ни искане е да бъде неразрешен достъпът до интернета, дето идва отвън България. Ми то знаете ли кво е там? Кой не го мързи, той не е седнал да написа и да споделя смехории, и да се прави на забавен. Ми то хората избират да гледат от интернационалния интернет неща и да им се смеят, викат, че ние не ставаме за нищо. Така ли?! 

Да се забрани! 

Да се забрани и да видиме кон фасул яде ли!

Как ще гледат и ще четат единствено нашите смехории тогава. Хубави—лоши, тва е. Друго няма. Защо може да има квоти за БГ музика по радиата, а да няма квоти за БГ смехории и дървени философи също? Да забранят Uber и да разрешат на такситата да си създадат цените „ една ръка, един крайник и един бъбрек за километър пробег “ при най-малък пробег от Люлин до летището, а на нас – нищо? Не мисля! 

А и щом може да си пожелаваш на министрите, все едно са златна рибка, да стопират вноса на непознати артикули и услуги, че да ти е готино на тебе и да си бичиш по колкото % надценка си искаш на „ продукцията “, тъй като и за нашата „ продукция “ да не може?! Даже ще отидем още по-далеч. Ще желаяме да я създадат наложителна. Ставаш, значи заран, и преди да си измиеш зъбите, прочиташ пет (цифром: 5) смешни тъпотии, написани от роден натурален разсъдък. И за петте да пуснеш пет лв. през банката. Отделно – да се направи наложително банката да популяризира на уеб страниците, дето ни разгласяват смешките. Също по този начин да се задължи и да ни отпуска заеми с негативна рента, колкото повече ни дава, толкоз повече да ни дължи. Също по този начин да се направи наложително на хората и да им харесва, квото сме написали, да не мрънкат, че е жалко и да не се оплакват, че ни писнà. 

Щото иначе… митинги, митинги и отново митинги. 

Също по този начин, да прибавя, че си имаме ценоразпис за бъдещи митинги по политически горещи месеци, преди и към избори, по празници, към ротация, с претенции за съответни оставки, може да поръчвате брой дни, брой протестиращи, цвят на облеклото и форма на митинг, имаме хора, дето за някой лев вършат вълнения под формата на подправено пеене и замерване на полицията с пуканки. 

Ако се сетиме за още нещо, ще се включиме на следващия ден отново, да чуете за нас, да не ни забравите. Ай със здраве! 

________________

Този коментар показва персоналното мнение (и душевно състояние) на създателя
и може да не съответствува с позициите на редакцията на Novini.bg (или със здравия разум).

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР