Вдъхновени истории Студенти хакват проблемите на България Борис Ангелов разказва

...
Вдъхновени истории Студенти хакват проблемите на България Борис Ангелов разказва
Коментари Харесай

Студенти хакват проблемите на България

Вдъхновени истории Студенти хакват проблемите на България Борис Ангелов споделя повече за " Академия за нововъведения " в изявление на Силвия Прибиловска за Vesti.bg  Силвия Прибиловска 14 май 2020, 06:04  Студенти хакват проблемите на България Източник: Георги Димитров/ Vesti.bg
езплатна академия за нововъведения за студенти се провежда за седма година в София. Състезанието за започващи новаторски хрумвания Академия за нововъведения - Bulgaria Innovation Hackathon ще се организира от 5 до 6 юни в границите на 24 часа. Към момента са се записали 867 участници, а тимовете ще имат опцията да създават и прототипират хрумвания за справяне с рецесията, възстановяване на средата в България, нови бизнес модели и устойчиви нововъведения.

Победителят от Академия за нововъведения 2019 Борис Ангелов споделя повече за надпреварата в изявление на Силвия Прибиловска за Vesti.bg и „ Вдъхновените “
 Борис Ангелов
„ Академия за нововъведения е страхотна опция за всички студенти, които желаят да валидират концепциите си и да се срещнат с забавни хора, които могат да да им оказват помощ по пътя на развиване.

Най-ценното което получихме беше противоположната връзка от менторите. Те ни мотивираха да не се отхвърляме и да продължаваме напред “, споделя Борис Ангелов, който е приключил Американския университет в Благоевград със специалности “Компютърни Науки” и “Бизнес Администрация”.

Млади българи вземат решение казуса с паркирането в София
 Академия за нововъведения 2019
По време на образованието си той е основен уредник на хакатона HackAUBG и един от основателите на клуба по технологии и предприемачество The Hub AUBG.

Българско съревнование събира участници от целия свят

“Сформирахме екипа си HubGround по време на курс по предприемачество в университета.

Участвахме с концепция за платформа, която разрешава на бизнеса да открива по-лесно съответните експерти, от които им потребност, както и да обезпечава допустимо най-широк достъп до информация на претендентите за работа” , показва Борис.

Студенти трансформират български университет в Станфорд

Към момента той води първата университетска акселераторска стратегия в България - Еlevate. В свободното си време работи по подкаста си Barefoot, като отговор на въпросите, на които Гугъл не може да му отговори.



Проектите, които основават студентите по време на хакатона се правят оценка от влиятелно жури , което включва вложители, университетски преподаватели, софтуерни специалисти и иноватори.

Как млад българин усъвършенства българското обучение

Двудневното събитие, с детайли на хакатон, се провежда от организацията за нововъведения Innovation Starter, в партньорство с водещите университети в България и институционалната поддръжка на Представителството на Европейската комисия, Европейска капиталова банка и фондация “Америка за България”.

Българи сътвориха човешка тъкан с 3D-биопринтер

"Академия за нововъведения " е победител в национални награди за предприемачество, в категория “Инвестиране в предприемачески умения на студенти в България” на Министерство на стопанската система през 2019 година



Голямата финансова премия за тима победител през 2020 година е 10 000 лева , обезпечени с поддръжката на Европейска капиталова банка. Още две хрумвания ще бъдат отличени със специфични награди от сътрудници на събитието - едногодишна стипендия и присъединяване в предприемаческа стратегия.

Министрите на веселието - български възпитаници с концепция за бизнес



Без тежки раници в учебно заведение, допустимо е

Състезанието се осъществя под формата на 24 часов Bulgaria Innovation Hackathon (състезание с детайли на програмиране и прототипиране), като тази година по отношение на изключителното състояние, оповестено в България поради пандемията от ковид Covid-19 и напътствията на българското държавно управление за физическо разграничаване, ще се организира напълно онлайн.

Предварителна регистрация за тимове студенти, (с до 5 участници), ще тече от месец март до края на месец май в уеб страницата на уредниците ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР