Вдъхновени истории Българска компания създава игри за над 60 милиона

...
Вдъхновени истории Българска компания създава игри за над 60 милиона
Коментари Харесай

Българска компания създава игри за над 60 милиона души по света

Вдъхновени истории Българска компания основава игри за над 60 милиона души по света Основателят на компанията за игри Христо Тенчев споделя повече за триумфите си в изявление на Силвия Прибиловска за Vesti.bg  Силвия Прибиловска 14 ноември 2019, 15:18  Българска компания основава игри за над 60 милиона души по света Източник: Личен списък
ристо Тенчев е един от тези хора, които ни карат да имаме вяра, че младите в България могат да бъдат извънредно сполучливи, проспериращи и почтени за почитание по целия свят.

Христо е едвам на 18 година, когато става създател и изпълнителен шеф на компанията за игри XS Software.

В момента компанията му е най-голямата у нас за разработка на компютърни игри.

През последните 15 години XS Software основава игри, които се играят от над 60 милиона души в целия свят.
 Христо Тенчев
“Интересите ми постоянно са били ориентирани към новите технологии и по какъв начин те могат да се употребяват за по-добър и благополучен живот.

Вдъхновява ме желанието да видя основани и работещи концепциите ми , а голяма мотивация ми дават способните хора, с които споделяме обща визия и предпочитание за развитие”, споделя Христо Тенчев в изявление на Силвия Прибиловска за Vesti.bg и “Вдъхновените”.

Той приключва бакалавър компютърни системи и технологии, а по-късно MBA стратегия.

Основите на своята кариера стартира да поставя още в ученическите си години с отдалечена работа за хостинг компания. Базовите си знания по програмиране построява посредством самообразование, което е разследване от голямото му предпочитание да направи лична компютърна игра.

Млад българин сътвори програмен продукт, който се употребява в целия свят



“Като дете (а и до през днешния ден, колкото времето го позволява) играех доста и разнообразни компютърни игри.

Исках да сътворявам мои игри, вярвайки че ще са по-добри и по-забавни от тези на пазара, само че не знаех по какъв начин.

Така се насочих към програмирането, научих се самичък с книги и каквито запаси имаше в интернет толкоз, едвам мога да основа играта, която желаех”, показва 33-годишният българин и добавя, че точно по този начин през ноември 2004 година се ражда Bulfleet.com - първата Българска MMO браузър игра.
 Част от екипа на XS Software
През годините екипът основава още игри, някои несполучливи, други по-успешни и от първата. Най-популярните остават LadyPopular.com и KhanWars.com.

XS Software продължава да ги развива и да остава вярна на желанията на играчите, само че също по този начин гледа и в нови направления за развиване.

“Човек би трябвало да одобри, че ученето не стопира след учебното заведение или университета , това е непрестанен развой в целия ни живот и когато с тези познания се яви опция пред нас – да действаме, да не чакаме, да поемем първата стъпка към целта”, безапелационен е IT експертът.

Как млад българин усъвършенства българското обучение

Към днешна дата Христо Тенчев е част и от двигателната система на СофтУни и LockTrip.com. През 2014 година той и сътрудника му доктор Светлин Наков основават първия Софтуерен университет в България. Досега той е обучил над 160 000 души, като 97% от тях незабавно са съумели да стартират работа по специалността.
 Светлин Наков и Христо Тенчев
“Идеята за СофтУни се зароди още във времето, когато учих в Техническия университет и ми направи усещане, какъв брой огромна е опцията за доста усъвършенстване на процеса по отношение на времето и потребностите, в които живеем. СофтУни е повече от бизнес начинание, то е идея за България и нашият принос към общата задача да изградим имиджа на България като Силициева котловина на Европа”, показва Христо.

Софтуерният университет цели да разшири спектъра на образованията си в България, както и да направи опит да стъпи на непознати пазари.

Българи сътвориха човешка тъкан с 3D-биопринтер



LockTrip следва задача да направи пътуването по-достъпно, като посредством блокчейн технология цели да предложи по-достъпни цени на полети и хотели.

“Към момента имаме над 500 000 хотела, с цени приблизително 20% по-евтини от на всички места другаде в интернет. Възможността за развиване тук е огромна”, споделя младият експерт.

Как да получим обезщетение при просрочен или анулиран полет



Христо е на мнение, че в България има положителни условия за работа – за качествено обучение, за кариерно израстване, за започване на лично дружество.

“Трябва да сме дейни, да се учим и способстваме към обществото, както можем.

Редно е да спрем да дефинираме България като неприятна, неразвита страна, с неспособни хора, тъй като това не е правилно и не ни е от никаква изгода. С работа в вярната посока няма невъзможни неща. Вярвам, че този положителен метод на мислене и целенасочени дейности се отплаща непосредствено или косвено начини”, заключва Христо Тенчев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР