Вдъхновена от идеологията на ИДИЛ жена на име Джемаа Ансарут

...
Вдъхновена от идеологията на ИДИЛ жена на име Джемаа Ансарут
Коментари Харесай

Смразяващо ВИДЕО показва как "черна вдовица" се взривява в църква в Индонезия

Вдъхновена от идеологията на ИДИЛ жена на име Джемаа Ансарут Дауах е направила трите набези в църкви в Индонезия, оповестява „ Ройтерс “.

Съобщава се за 9 починали и към 40 потърпевши, като трите гърмежа са били осъществени съвсем по едно и също време по време на утринните литургии в храмове във втория по огромния град на Индонезия Сурабая.

В Туитър се появи видеоклип, на който моторист се врязва в една от църквите, след което се вижда детонация. По всяка възможност това е самата Дауах.
Breaking: Video showing one of the Surabaya attackers riding a motorcycle into the grounds of a church and detonating a bomb. pic.twitter.com/X0DBrHB4p9
— Adam Harvey (@adharves) 13 май 2018 година

" Според информацията, с която разполагаме от полицията, офанзивите са били три - на улица " Дипонегоро ", на улица " Аржуно " и в региона на Губенг, при църквата Санта Мария. По първични данни, в двете от църкви са починали над четирима души, като една от жертвите към момента се идентидицира. Всички ранени са били откарани по лечебни заведения ", изясни Вава Мурванто - представител на Агенцията за национално разузнаване на Индонезия.

Атакувани църкви са Санта Мария, Дипонегро и Пантекоста, като в първата от тях се счита, че измежду починалите е и хипотетичният нападател камикадзе.


Атаките са осъществени броени дни откакто полицията постави завършек на протест и заложническа рецесия в затвор край Джакарта. В интервенцията починаха петима души и още петима бяха ранени. Ислямска страна пое отговорност за офанзивата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР