Вчерашното нападение с дрон срещу анексирания от Русия черноморски полуостров

...
Вчерашното нападение с дрон срещу анексирания от Русия черноморски полуостров
Коментари Харесай

Киев: Ударът с дрон по Крим е подготовка за планираното контранастъпление

Вчерашното нахлуване с дрон против анексирания от Русия черноморски полуостров Крим е бил част от подготовката за плануваното контранастъпление на Киев, съгласно украинската войска, представена от ДПА.

" Унищожаването на вражеската логистика е един от подготвителните детайли за мощните дейни дейности на нашата войска, за които приказваме от много време ", сподели по украинската телевизия през днешния ден представителят на командване " Юг " на украинската войска Наталия Гуменюк. " Това е и подготвителна работа преди пълномащабното нахлуване, което всички чакат. "

Вследствие на нанесения с дрон удар, през вчерашния ден сутринта се възпламени огромно съветско нефтохранилище в кримския град Севастопол. Според известия от съветска страна няма жертви и потърпевши.

Не са развалени и цивилни обекти.

Украинското военно разузнаване съобщи, че са унищожени 10 резервоара с нефтопродукти. Киев не пое отговорност за офанзивата, само че военното разузнаване уточни, че сходни гърмежи ще има и отсега нататък.

Русия води война против съседката си от повече от година и понастоящем е окупирала към 20 % от украинските територии, в това число и Крим, който тя анексира през 2014 година

От седмици интернационалната общественост чака оповестяването на огромно украинско контранастъпление. Киев желае благодарение на западно въоръжение да си върне окупираните територии.

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!     

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР