Вчерашният откриващ ден на турнира в Куинс се превърна в

...
Вчерашният откриващ ден на турнира в Куинс се превърна в
Коментари Харесай

Нов крах за поставените в Куинс: Играч с едва 3 победи през сезона надви №16 в света

Вчерашният откриващ ден на шампионата в Куинс се трансформира в самобитен призрачен сън за част от поставените състезатели, откакто цели трима от тях напуснаха конкуренцията още на старта. Днес пък изненадващите резултати в Обединеното кралство продължиха с цялостна мощ, откакто още един от топ поставените също бе отстранен. Става въпрос за петия в схемата Диего Шварцман, който бе тотално надигран от международния номер 121 Сам Куери в поредни сетове - 6:1 6:4. Любопитно е, че първенецът от 2010-а има на сметката си едвам три победи в съществена скица на АТР от началото на годината, само че през днешния ден още веднъж показва безспорните си качества върху тревната настилка, които наскоро го водиха до полуфинал на Уимбълдън.

Още със самия старт на дуела Куери имаше самодейността на своя страна и за негативно време съумя да си построи съвсем незабравим задатък в резултата. Американецът използваше по отличен метод своят начален удар, а нападателният му форхенд наказваше Шварцман от всяка една позиция на корта. Така някогашният номер 11 завоюва пет поредни гейма на сметката си, преди да се изстреля решително към триумфа в откриващата част.

След почивката 16-ят в света се опита да поизравни силите на корта и видяхме равностойни първи няколко гейма, само че Шварцман не направи задоволително, с цел да сложи противника си под каквото и да е напрежение, и доста скоро неприятностите още веднъж го застигнаха. Куери проби нисичкия аржентинец, след което направи нужното, с цел да затвърди водачеството си, преди да официализира класирането си за идващия кръг.

Querrey ❤️ Queen`s

2010 champ takes out World No. 16 Schwartzman 6-1 6-4 to advance at the
— Tennis TV (@TennisTV)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР