Вчерашната визита в Скопие беше огромен успех, заяви министър-председателят Кирил

...
Вчерашната визита в Скопие беше огромен успех, заяви министър-председателят Кирил
Коментари Харесай

Кирил Петков: Визита в Скопие беше огромен успех


Вчерашната аудиенция в Скопие беше голям триумф, съобщи министър-председателят Кирил Петков пред публицисти в Народното събрание, съобщи БГНЕС.

" От една страна ние подадохме ръка, отивайки там първи, въпреки това те ни дадоха нота, която сме се надявали да получим от две години. Тази нота е доста по-важна от единствено късо и дълго име. Тази нота споделя, че районен съд Македония няма искания към териториалната целокупност на Българлия. Това е нещо доста обикновено те да го кажат, само че тази нота се е говорила, говорила, преговаряло се е и ние, единствено, тъй като направихме нов метод, я получихме. Тук би трябвало да се разбере, че през вчерашния ден беше голям триумф ", сподели още Кирил Петков.

По думите му работни групи ще обсъдят част от историята, в която е имало фашистки режим в цяла Европа и по какъв начин това е повлияло и на територията на днешна Република Северна Македония. " Повече от това нещо в подробност би трябвало да се влезе от историческата комисия. Много по-важно от това нещо е, че се обединихме да имаме превоз - връзка от София до Скопие за 60 дни. Това ще бъде направено по най-прозрачен метод ", сподели още Кирил Петков.

Той отговори и на въпрос дали се е придържал към позицията на КСНС. " Много хора през вчерашния ден с ревнивост видяха, че нещо, което ние постигнахме още с първия ход да получим тази първа нота, те не бяха съумели да реализират ", сподели още Кирил Петков.

Той разяснява и словото на президента пред депутатите и неговите цели.

Много бих се радвал президентът да бъде сериозен към нашите политики и дейности., сподели още министър-председателят Кирил Петков.

Според него на открито обаче не би трябвало да има разделяне. Премиерът отговори на въпрос дали с президента са в един тим с думите, че всички са в един тим - този на България. " Да, в един тим сме, в тима на България. Много се надявам той да бъде също толкоз сериозен към изпълнителната власт. Това е силата на разделянето на управляващите. Всеки един от нас може да прави неточности, всеки може да получава спомагателни препоръки както ние към него, по този начин и той към нас.

Кирил Петков дефинира като липса на парламентарна просвета излизането на ГЕРБ от пленарната зала по време на президентското слово.

Министър-председателят разяснява и тематиката с измененията в Конституцията. " Искрено имам вяра, че в България не би трябвало да има човек, над който е единствено Господ. Не би трябвало да има такава институция, която да няма опцията някой да управлява и някой да дава опция, в случай че тази институция направи неточност, да се види тази неточност и да може да бъде институционално ръководена и поправена. В този миг имаме един човек, който е безотговорен ", добави Кирил Петков. Той уточни, че страната ни би трябвало да си остане парламентарна република, само че би трябвало да имаме работеща правосъдна система.

Той изясни, че ролята и задачата му е да има България, която е основана на институция и не зависи от самостоятелни хора.

" ДАНС действително съумя да направи това свое деяние в посока надеждността на господин Цацаров беше първа осеазаема стъпка, че от тук нататък организациите са свободни да работят, както смятат за добре и законът е единственото нещо, което се съблюдава. Няма към този момент специфични хора. И когато някой пристигна при мен и ми каже, че този или оня би трябвало да бъдат непокътнати, още от в този момент да знае - моят отговор е безусловно - не. Имаме институции, имаме закони и те би трябвало да се съблюдават от всички ", сподели още министър председателят.

Стана ясно, че " Продължаваме промяната " към момента няма номинация за ръководител на КПКОНПИ.

Министър-председателят направи коментар и по друга тематика за бонусите на Национална агенция за приходите. " Национална агенция за приходите е в Министерство на финансите. Ще видя това, което те са създали. Искам да поздравя Национална агенция за приходите ", сподели Петков. Той ги поздрави за добре свършената работа, която Национална агенция за приходите е свършила предходната година и за събраните повече средства от предстоящото.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР